Lastenpsykiatrian toiminta Raumalla päättyy vuoden vaihteessa

Rauman lastenpsykiatrian poliklinikan toiminta päättyy 1.1.2020. Tämän jälkeen kaikki Satakunnan sairaanhoitopiirin lastenpsykiatrinen erikoissairaanhoito tapahtuu Porissa Satasairaalan P-rakennuksessa tai Porin lastenpsykiatrian poliklinikalla Itäpuisto 11:ssä.

Rauman lastenpsykiatrian potilaat siirtyvät Porin lastenpsykiatrian poliklinikalle. Potilaiden hoidon siirtäminen Raumalta Poriin on jo alkanut. Poliklinikan työntekijät siirtyvät niin ikään Porin lastenpsykiatrian poliklinikan työntekijöiksi. Poliklinikoiden yhdistynyt toiminta pyritään vakauttamaan normaaliksi mahdollisimman nopeasti.

Lastenpsykiatrian toiminnan muutos aikaistui Rauman poliklinikan työvoimapulan vuoksi. Raumalle ei yrityksistä huolimatta onnistuttu rekrytoimaan uusia työntekijöitä. Alun perin lastenpsykiatrian toiminnan keskittäminen Poriin oli suunniteltu tehtäväksi siirtymisvaiheessa uuteen Satapsykiatria-rakennukseen.