Lataa Satasairaala-sovellus sovelluskaupastasi

Satasairaalan sovellus on nyt ladattavissa sekä Applen että Googlen sovelluskaupoista. Sovellus on pilottivaiheessa ja sen käytöstä kerätään tietoa tulevaisuuden kehitykselle.

 

Sovelluksella selkeä oma rooli asioinnissa

Uuden sovelluksen suunnitteluvaiheessa haluttiin, että sovelluksen keskeinen ominaisuus on navigointi sairaalan sisällä. Sairaalassa asiointi on hieman haastavaa, sillä rakennuksia ja kerroksia on paljon ja yksiköiden nimetkin ovat vähän vaikeita. Lisäksi jännittää saapuminen ja pysäköinti sekä varsinainen käynti.

Oli mielenkiintoista huomata miten paljon sairaalassa asioinnissa oli yhtäläisyyksiä esimerkiksi lentokenttään. Asioiden selvittäminen aloitetaan jo kotona ja mietitään, mistä löytyy lähin pysäköintipaikka ja mistä ovesta kannattaa mennä sisään. Tämän jälkeen on vielä löydettävä rakennuksen sisällä oikeaan kohteeseen. Tämä kaikki tuo lisäjännitystä tilanteeseen. Otimme tästä kopin ja lähdimme pohtimaan ratkaisua asioinnin helpottamiseksi, - taustoittaa sovelluksen konseptisuunnittelija Toni Aalto.

Käyttäjä voi hakea asioitavaa kohdetta sovelluksen avulla. Kohteesta löytyy perustiedot yhteystietoineen sekä sijaintitiedot. Täydellinen sisätilanavigointi toimii pääovilta Korva-, nenä- ja kurkkutautien osastolle sekä kahvilaan ja apteekkiin. Sisällä pääsee kätevästi navigoimaan myös näiden välissä oleviin kohteisiin, vaikkapa pankkiautomaatille ja OLKA-pisteeseen.

Sovelluksesta löytyvät myös asiakaspalvelun yhteystiedot ja päivystyksen ruuhkamittari. Sovelluksen kautta voi lukea Satasairaalan uutisia ja sovellus näyttää paikallisliikenteen Citylinjan reaaliaikaisen aikataulun.