Mainiokoti Akselin seulontanäytteissä kolme uutta koronavirustartuntaa

Tiedote 20.12.2020 kello 12.55

Tiedotimme eilen porilaisen Mainiokoti Akselin työntekijällä todetusta koronavirustartunnasta. Eilen otettiin suunnitellusti kaikilta työntekijöiltä ja asukkailta koronavirusnäytteet. Näissä seulontanäytteissä löytyi lisätartuntoja yhteensä kolmelta ainakin toistaiseksi oireettomalta henkilöltä. Heistä kaksi on työntekijää ja yksi asukas.

Tartunnan saanut yksikön asukas on oleskellut Mainiokoti Akselin yleisissä tiloissa arvioituna tartuttavuusaikana. Näin ollen myös muut asukkaat ovat voineet altistua tartunnalle. Mainiokoti Akselin asukkaat asetetaan näin ollen tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin 14 vuorokauden ajaksi. Yksikön yleiset tilat eivät ole käytössä. Yksikössä on toistaiseksi vierailukieltosuositus. Mainiokoti Akselissa jatketaan tiukkoja varotoimia tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Ensi viikon alussa yksikössä suoritetaan uusi näytteenotto kaikista asukkaista ja työntekijöistä. Oireiset testataan myös heti oireiden ilmaantuessa. Sairaanhoitopiirin ja Porin perusturvan tartuntatautihenkilöstö seuraa tilannetta tiiviisti.