Mainiokoti Akselin työntekijällä Porissa todettu koronavirustartunta

Tiedote 19.12.2020 kello 12.53 

Porissa sijaitsevan tehostetun palveluasumisyksikön Mainiokoti Akselin työntekijällä on todettu koronavirustartunta 18.12.2020 illalla. Työntekijän tartunta ei ole peräisin palveluasumisyksiköstä. Henkilö on ollut työssä arvioituna tartuttavuusaikana 13.-16.12.2020 välisenä aikana. Muilla Mainiokoti Akselin työntekijöillä tai asukkailla ei ole tällä hetkellä koronavirusinfektioon viittaavia oireita.

Yksikössä on ollut käytössä suositusten mukaiset varotoimet asukkaiden ja henkilökunnan tartuntojen estämiseksi. Henkilökunta on käyttänyt suunenäsuojusta kaikissa kontakteissa asukkaiden kanssa ja muutoin työtiloissa. Porin perusturvan tartuntatautihenkilöstön tekemässä altistuneiden kartoituksessa on todettu kuuden henkilön altistuneen läheisesti tartunnalle lähinnä taukotilanteissa. Heidät on asetettu karanteeniin.

 Kaikilta Mainiokoti Akselin työntekijöiltä ja asukkailta otetaan tänään varmuustoimenpiteenä koronavirusnäyte Porin perusturvan toimesta tilanteen kartoittamiseksi. Negatiiviset testitulokset eivät kuitenkaan vapauta mahdollisista karanteeneista. Vastauksia näytteistä odotetaan viimeistään huomenna. Yksikössä jatketaan tehokkaita varotoimia asukkaiden suojaamiseksi. Toistaiseksi suositellaan välttämään vierailuja Mainiokoti Akselissa pakottavia tilanteita lukuun ottamatta. Asukkaiden kotilomia ei myöskään tässä vaiheessa suositella.

Tilannetta seurataan tiiviisti ja Mainiokoti Akselin tilanteesta tiedotetaan tarvittaessa uudelleen, jos tilanne merkittävästi muuttuu.