Mielenterveyden chat palvelee 5.9.2022 alkaen ympäri vuorokauden

Satasairaalan nettisivujen yhteydessä oleva mielenterveyden chat palvelee 5.9. alkaen ympäri vuorokauden.

- Apua tai neuvoja tarvitsevat satakuntalaiset ovat löytäneet suhteellisen hyvin mielenterveyden chatin palvelut.  Yhteydenotot painottuvat selvästi ilta-aikaan, joten laajennamme chat-palvelun ympärivuorokautiseksi, kertoo projektisuunnittelija Eetu Kangasniemi, joka on ollut mukana mielenterveyden chatin suunnittelemisessa ja kehittämisessä sen käyttöönotosta asti.

Yhteydenotot koskevat yleisimmin omaan tai läheisen mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä tai huolia.  

- Keskustelun aikana psykiatrinen sairaanhoitaja kartoittaa chat-asiakkaan tilanteen ja ohjaa häntä ottamaan yhteyttä tarvittaviin palveluihin, yleisimmin perusterveydenhuollon mielenterveyspalveluihin, jatkaa Kangasniemi.  

Mielenterveyden chatissa on myös tarvittaessa mahdollisuus videoyhteyteen psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa. Keskustelu on anonyymia, mutta asiakkaalla on myös mahdollisuus tunnistautua suomi.fi -palvelun kautta, jolloin hän saa yksilöllisempää palvelua ja apua.

Mielenterveyden chat avautui toukokuussa. Chat-yhteydenottojen määrä vaihtelee päivittäin, ja toiminta-aikana yhteydenottoja on ollut noin 200. Keskimääräinen keskusteluaika on 15 minuuttia.

Mielenterveyden chat on Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa -hankkeen toteuttamaa matalan kynnyksen ohjauspalveluiden kehittämistä

Katso esittelyvideo Mielenterveyden chatin toiminnasta

Tutustu hankkeeseen

Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa | Satasairaala
Satakunnan Kuntoutus- ja työllisyyshankkeet | Facebook

Twitter: @KuTyHankkeet)
Instagram: @sataduunia_hanke
Tiktok: @kyty_hankkeetsatakunta