Palvelemme asiakkaitamme entistä sähköisemmin Suomi.fi-viestien välityksellä

Olemme ottaneet Satasairaalassa käyttöön Väestörekisterikeskuksen Suomi.fi-viestit. Uuden asiakaspalvelukanavan myötä voit lähettää lomakkeita ja viestejä Satasairaalan kirjaamoon, potilasasiamiehelle ja tietosuojavastaavalle sähköisesti. Suomi.fi-viestit on suojattu ja tietoturvallinen asiakaspalvelukanava.

Voit nyt täyttää ja lähettää sähköisesti suoraan Satasairaalan uudelta sähköisen asioinnin verkkosivulta seuraavat pyynnöt, muistutuksen ja hakemuksen:

Rekisteritietojen tarkastuspyynnön eli asiakas- tai potilastietopyynnön.

Lokitietojen tarkastuspyynnön eli asiakas- ja potilastietojen lokitietopyynnön, josta selviää tietojasi käyttäneet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset.

Virheen oikaisupyynnön eli virheellisen asiakas- ja potilastiedon korjaamispyynnön.

Muistutuksen eli muistutuksen hoidosta ja kohtelusta.

Vahingonkorvaushakemuksen.

Vainajan tietojenluovutuspyynnön eli vainajan terveystietoja koskevan pyynnön.

Lomakkeiden lisäksi voit Suomi.fi-viestien verkkosivulla tai Suomi.fi-mobiilisovelluksessa lähettää viestin Satasairaalan kirjaamoon, potilasasiamiehelle ja tietosuojavastaavalle suojatusti ja tietoturvallisesti. Viestin voit lähettää Suomi.fi-viesteissä kohdasta ”Lähetä uusi viesti”.

Vastine lomakepyyntöösi ja vastaus viestiisi lähetetään sinulle pääsääntöisesti Suomi.fi-viestien verkkosivulle, josta se on luettavissa kohdasta ”Saapuneet”. Potilasasiakirjakopiot lähetämme toistaiseksi edelleen kirjallisena postina kotiosoitteeseesi.

Suomi.fi-viestien käyttöönotto on helppoa ja käyttö vaivatonta

Suomi.fi-viestien käyttö vaatii ensimmäisellä käyttökerralla rekisteröitymisen viestien käyttäjäksi. Sinun ei tarvitse rekisteröityä, mikäli olet aikaisemmin käyttänyt Suomi.fi-viestejä muun asioinnin yhteydessä, kuten esimerkiksi Verohallinnon OmaVero-palvelussa.

Rekisteröidy Suomi.fi-viestien käyttäjäksi ensimmäisellä käyttökerralla näin:

Kirjaudu Suomi.fi-verkkosivulle kohdasta ”Tunnistaudu”. Tarvitset tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin.

Mene kohtaan Viestit.

Anna suostumus viestien sähköiseen vastaanottoon.

Anna sähköpostiosoite, johon haluat tiedon uusista viesteistä. Jatkossa saat sähköpostiisi tiedon, kun viestit-palvelussa on sinulle postia esimerkiksi Satasairaalasta.

Valitse kieli, jolla haluat saada ilmoitukset.

Tallenna.

Neuvontaa Suomi.fi-viestien käyttöön

Asiakaspalvelukeskuksemme palvelee sinua Satasairaalassa ja Chat-asiakaspalveluna Satasairaalan verkkosivuilla. https://www.satasairaala.fi

Myös Väestörekisterikeskuksen Kansalaisneuvonta auttaa sinua Suomi.fi-palveluiden käytössä.