Pandemiapoliklinikan toiminta on käynnistynyt rauhallisesti

Satasairaalan Lasten- ja naistentaloon perustettu hengitystieoireisten lasten ja aikuisten vastaanotto nimettiin viime hetkellä pandemiapoliklinikaksi. Nimi on helposti ymmärrettävä ja viittaa myös väliaikaiseen toimintaan koronaviruspandemian hoitamisessa.

Pandemiapoliklinikka on ottanut tänään vastaan ensimmäiset hengitystieoireiset potilaat. Toiminta on käynnistynyt rauhallisesti. Pandemiapoliklinikan tilat ovat toimivat ja henkilöstöä on riittävästi. Pandemiapoliklinikalla on oma sisäänkäynti Lasten- ja naistentalon 0-kerroksessa. Kulku tapahtuu ovesta numero 10. Ovi on lukittu ja potilaat ottavat yhteyttä hoitohenkilöstöön ovipuhelimen välityksellä.

Myös drive-in-näytteenottopiste on tänään siirtynyt K-rakennuksen yhteydestä pandemiapoliklinikan lähelle E-rakennuksen yhteyteen.

Ammattilaiset ohjaavat potilaat pandemiapoliklinikalle ja näytteenottopisteelle hoidon tarpeen arvion perusteella. Muistutamme, että on tärkeää soittaa joko omalle terveysasemalle virka-aikana tai Satasairaalan päivystysnumeroon virka-ajan ulkopuolella ennen pandemiapoliklinikalle tai näytteenottopisteelle lähtemistä.

Sekä pandemiapoliklinikan että drive-in-näytteenottopisteet on merkitty Satasairaalan karttaan.

Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidettavana yksi koronavirustartunnan saanut potilas. Hänen vointinsa on hyvä.

Koronavirussivumme päivittyvät koko ajan.