Porin poliisiasemalla on ilmennyt koronavirustartuntoja, asiakkaat eivät ole altistuneet

Tiedote 12.12.2020 kello 16.55

Lounais-Suomen poliisilaitoksella Porin poliisiaseman henkilöstössä on loppuviikon aikana todettu   koronaviruksen COVID-19 aiheuttamia tartuntoja. Poliisin asiakkaat eivät ole altistuneet havaituille tartunnoille.

Kyse on muutamasta tartunnasta, jotka liittyvät yhteen ja ovat aiheuttaneet altistuksia talon sisällä. Tilanne on selvitetty yhteistyössä Porin perusturvan terveysviranomaisten kanssa. Sairastuneet ovat kotieristyksessä ja altistuneet on tartuntatautilain mukaisesti määrätty karanteeniin kymmeneksi vuorokaudeksi altistumistilanteesta lukien. Karanteeni ei estä etätyötä.

– Ilmenneet tapaukset eivät tällä hetkellä vaikuta operatiiviseen toimintakykyymme. Tilanne ei näin ollen myöskään vaaranna poliisin kykyä hoitaa tehtäviään kaikilla sen tehtävä- ja vastuualueilla, sanoo apulaispoliisipäällikkö Maria Hoikkala Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisihallituksen linjauksen mukaisesti poliisilaitos ei yksityiskohtaisesti kommentoi julkisuuteen tartunnan saaneen tai karanteenissa olevan henkilöstön lukumääriä.

– Nopealla tartunnanjäljityksellä ja karanteenitoimilla tilanne todennäköisesti saadaan pian hallintaan. Kaikilla työpaikoilla on syytä kiinnittää huomiota maskien käyttöön, etäisyyksien pitoon ja varotoimien noudattamiseen erityisesti kahvihuoneissa ja ruokailutilanteissa. On tavallista, että tartunnat syntyvät työpaikoilla tuttujen kesken, muistuttaa Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä. Porin tartuntatautiviranomaiset ovat toimineet tilanteessa tehokkaasti.

Karanteenin asetettujen perheenjäsenet saavat liikkua normaalisti, mutta jos karanteeniaikana ilmaantuu itselle tai perheenjäsenelle lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita (kuume, kurkkukipu, nuha, haju- tai makuhäiriö, ripuli, poikkeava väsymys), on hakeuduttava herkästi koronatestiin omaan terveyskeskukseen ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona altistuneen testituloksen valmistumista.