Porin vastaanottokeskuksessa todettu koronatartuntoja

Tiedote 12.2.2021 kello 19.05

SPR Satakunnan piirin ylläpitämässä, Porin Liinaharjassa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa (Vokki) on todettu yhdeksällä asukkaalla koronatartunta, heitä hoidetaan eristyksessä. Tartunnanjäljitys on tehty ja tunnistetut lähikontaktit on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin.

Asumisolosuhteet ovat ahtaat ja tartuntatiet pyritään katkaisemaan. Yhteistyössä Satasairaalan infektioyksikön kanssa on sovittu, että kaikista vastaanottokeskuksen asukkaista otetaan koronavirusnäyte lauantaina tilanteen kartoittamiseksi. Keskuksessa majoittuu 130 asukasta.

Asukkaat odottavat testituloksia vastaanottokeskuksessa. Tilanteesta tiedotetaan uudelleen, kun testausten tulokset ovat käytettävissä.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona