Porin vastaanottokeskuksessa todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa, näistä viisi oli jo valmiiksi karanteenissa

Tiedote 13.2.2021 kello 21.20

Vastaanottokeskuksen tämän päiväisissä seulontatesteissä on todettu seitsemän uutta koronavirusinfektiota. Sairastuneet on asetettu eristykseen ja altistuneet karanteeniin.

SPR Satakunnan piirin ylläpitämässä, Porin Liinaharjassa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa (Vokki) todettiin aiemmin tällä viikolla yhdeksällä asukkaalla koronatartunta ja heitä hoidetaan eristyksessä. Tartunnanjäljitys heidän osaltaan on tehty ja tunnistetut lähikontaktit on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin. Nyt näistä jo karanteenissa olevista altistuneista viidellä todettiin tartunta. Tehdyssä seulonnassa löytyi siis kaksi sellaista tapausta, jotka eivät olleet vielä karanteenissa. Näiden suhteen tartunnanjäljitys on käynnissä.

Asiaa on selvitty yhteistyössä vastaanottokeskuksen, Satasairaalan infektioyksikön ja Porin perusturvan tartuntatautiviranomaisten kanssa.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona