Rauman Lukon koulukierroksella mahdollisia korona-altistumisia

Tiedote 20.5.2021 kello 23.12
päivitetty linkin osalta 21.5.2021 kello 10.45

Rauman Lukon mestaruusjuhlintaan liittyvillä koulukäynneillä mukana olleella pelaajalla on todettu koronavirustartunta torstaina 20.5. Tartunnan saanut pelaaja on vieraillut tiistaina 18.5. Eurajoen keskustan ja Huhdan alakouluissa, yhteiskoulussa ja lukiossa sekä keskiviikkona 19.5. Raumalla Kaaron koulussa.

Tartuntatautiviranomaiset ovat saaneet selvitykset kouluvierailuista ja todenneet, että varotoimia on noudatettu ja vierailuilla korona-altistumisen riski on ollut pieni, mutta mahdollinen muun muassa fanikuvausten yhteydessä. Karanteenikriteerit eivät tilanteissa täyttyneet.

Koulut tiedottavat mahdollisesta altistumisriskistä oppilaiden huoltajille Wilman välityksellä.

Kouluvierailuihin osallistuneiden tulee tarkkailla kuntoaan ja hakeutua koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaannuttua. Mikäli joku ollut lähietäisyydellä ilman maskia ja on huolissaan tartunnan mahdollisuudesta, on mahdollista hakeutua myös oireettomana testiin. Tällöin testissä kannattaa käydä 4. – 5. päivänä altistustilanteen jälkeen eli ensi sunnuntaina tai maanantaina.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Kiitämme Lukkoa ja sairastunutta hyvästä yhteistyöstä tartuntojen torjunnassa.

https://www.raumanlukko.fi/uutiset/liigajoukkueen-ringista-paljastui-toinenkin-tartunta-onni-korkka-sairastui-koronaan