Rauman telakan alueella on ilmennyt 96 uutta koronatartuntaa

Tiedote 29.9.2021 kello 16:29

Rauman terveyspalvelut tiedotti perjantaina 24.9. telakan alueella viime viikolla todetuista 40 koronatartunnasta. Keskiviikkoiltapäivään 29.9. mennessä uusia positiivisia tuloksia on ilmennyt 96, joten telakan alueelta on löydetty tähän mennessä yhteensä 136 tartuntaa noin 700 testatun henkilön joukosta.

Telakan alueen työntekijöiltä on otettu alkuviikon aikana 540 koronatestiä. Näistä 120 testitulosta on vielä valmistumatta. Keskiviikkona 29.9. positiivisen testituloksen saaneita 53 henkilöä kontaktoidaan parhaillaan ja heidät asetetaan eristykseen.

Tähän asti tavoitetut tartunnan saaneet henkilöt työskentelevät rakenteilla olevassa laivassa. Seulontanäytteet laajennettiin kuluvalla viikolla koskemaan kaikkia laivan työntekijöitä, jotka katsottiin mahdollisesti altistuneiksi.

– Kaikki laivatyömaalla työskentelevät henkilöt on testattu kertaalleen. Ensi viikon alussa testataan vielä uudelleen kaikki ne laivatyömaan työntekijät, jotka eivät ole eristyksessä tai karanteenissa. Mikäli lisätartuntoja ilmenee, niistä tiedotetaan erikseen, tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kertoo.

Tuotannollinen työ jatkuu telakalla terveysturvallisesti, ja negatiivisen testituloksen saaneet henkilöt voivat palata työmaalle, mikäli heitä ei ole asetettu karanteeniin. Telakan alueella on voimassa vahva maskisuositus.

Tartunnanjäljityksessä altistuneiksi tunnistetut lähikontaktit, kuten esimerkiksi tartunnan saaneiden kanssa asuvat, asetetaan karanteeniin 10 päiväksi altistumispäivästä alkaen. Karanteeni voidaan purkaa tartuntataudeista vastaavan lääkärin toimesta, jos aikaisintaan 6 vuorokautta altistumisen jälkeen otettu koronatesti on negatiivinen. Mikäli henkilö asuu samassa taloudessa eristyksessä olevan henkilön kanssa, karanteenia ei ole mahdollista lyhentää negatiivisella testillä.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Rauman terveyspalvelut on tehnyt tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin ja Rauman telakan toimijoiden kanssa.