Rauman telakan työntekijöiden jatkotestauksista 54 uutta tartuntaa

Rauman kaupungin tiedote 2.3.2021 kello 19.30

Rauman kaupunki on tiedottanut 12.2. alkaen telakan alueella todetuista koronatartunnoista. Maanantaina 1.3. otettiin suunnitellusti näytteet 214 henkilöltä, jotka olivat vapautumassa karanteenista. Heidän joukostaan on löytynyt 54 uutta tartuntaa. Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on nyt ilmennyt 324 noin 1000 työntekijän joukosta.

Telakan työntekijöiden testaamista jatketaan kuluvan viikon aikana, sillä kaikki telakalla altistuneet ja karanteenissa olleet testataan ennen karanteenin päättymistä, jotta voidaan varmistaa, että työpaikalle palataan vain terveenä.

– Näin on päädytty tekemään, sillä merkittävä osa karanteeniin määrätyistä asuu yhteisasunnoissa eikä tilannetta voida yksilöllisellä haastattelulla hallita, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo.

Viranomaisten määräämät massatestaukset telakalla jatkuvat keskiviikkona ja torstaina yhteistyössä telakan kanssa.

– Ennakoidaan, että uusia tapauksia karanteeniin määrätyiltä tulee löytymään vielä runsaasti. Tämä tarkoittaa, että merkittävällä osalla telakan työntekijöistä eristykset ja karanteenit tulevat jatkumaan. Tilanteen kehityksestä raportoidaan nyt päivittäin, sillä telakan luvut nostavat Rauman ilmaantumisluvun hyvin korkeaksi, vaikka tilanne on nyt kohtuullisen hyvin hallinnassa, Uusitalo-Seppälä sanoo.

Telakan alueen tilannetta arvioidaan yhdessä telakan johdon ja terveysviranomaisten kanssa seuraavaksi perjantaina 5.3. Olennaista on luoda kattava järjestelmä niin, että vastaava tilanne ei pääse uusiutumaan.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.