Rohkeutta on tarjota apua

Työyhteisössä erilaiset tunteet, niin positiiviset kuin negatiiviset, ovat jatkuvasti läsnä. Ratkaisevaa on, miten näihin tunteisiin suhtaudutaan ja miten niitä käsitellään. Työyhteisössä tulee reagoida työkaverin pahaan oloon, eikä ajatella ”ei kuulu minulle”. Reagoimattomuuden ja puhumattomuuden kulttuuri ylläpitää mielenterveyden häiriöihin liittyvää stigmaa eli ei-toivottua leimautumista. Tarjoamalla apua osoitat rohkeutta ja välittämistä.

Sinun ei tarvitse olla mielenterveystyön ammattilainen, voidaksesi auttaa toista ihmistä. Tervehdi ja hymyile, katso silmiin, jotta tunneyhteys syntyy ja kontaktin ottaminen helpottuu. Ota asia kahden kesken puheeksi, jos huomaat työkaverin olevan päivästä toiseen ärtynyt tai vetäytyvän omiin oloihinsa. Kerro havainnoistasi ja kysy voitko auttaa jotenkin. Suhtaudu huolehtivasti, mutta arvostavasti. Mikäli työkaverisi ei halua puhua sinulle, ohjaa hänet esimerkiksi työterveyshuoltoon tai esimiehen juttusille. Mikäli työkaverisi kieltäytyy tarjoamastasi avusta, mutta koet tilanteen vakavana ja olet huolissasi, voit olla itsekin yhteydessä esimieheesi tai työsuojeluvaltuutettuun.

Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa -hankkeessa tavoitteenamme on itsemurhariskissä olevien tunnistaminen ja varhainen auttaminen itsemurhien ehkäisemiseksi. Haluamme muistuttaa, että jokainen meistä voi kysyä ”mitä kuuluu?”. Kysyminen osoittaa välittämistä. Mielenterveys on kaikkien asia.

Lisää hankkeesta:

Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa | Satasairaala

Satakunnan Kuntoutus- ja työllisyyshankkeet - Etusivu | Facebook

Twitter: @KuTyHankkeet 

Instagram: @sataduunia_hanke

Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa hanke - YouTube

https://www.tiktok.com/@kyty_hankkeetsatakunta