Runsaasti koronavirustartunnalle altistuneita Satakunnassa – hakeudu testiin heti oireiden ilmaantuessa ja vältä lähikontakteja tulokseen asti

Tiedote 27.6.2021 kello 17:20

Rauhallisten viikkojen jälkeen altistumistilanteet koronavirustartunnalle ovat Satakunnassa selvästi lisääntyneet. Tähän ovat johtaneet lisääntyneet tartuntamäärät ja toisaalta ihmisten suurentuneet sosiaalisten kontaktien määrät. Tähän mennessä altistuneita on kirjattu Satakuntaan 21.6.2021 lähtien noin 130 ja määrä tulee todennäköisesti vielä selvästi nousemaan. Erityisesti Porin perusturvassa tartunnanjäljitystoiminta on kuormittunut huomattavasti.

Koronavirustestiin tulee hakeutua edelleen heti lievienkin oireiden ilmaantuessa. Oireiden aikana tulee pysyä kotona ja välttää kontakteja testituloksen saamiseen saakka. Oireiston perusteella koronavirustartuntaa ei pysty erottamaan muista hengitystieinfektioista.

Monilla työpaikoilla on luovuttu kasvomaskien käytöstä epidemiatilanteen helpotuttua. Työterveyslaitoksen maskisuositus on kuitenkin pysynyt ennallaan. Käytäntöjä kannattaa nyt harkita uudelleen. Kasvomaskin käyttöä suositellaan, jos lähikontakteja ei voida muutoin välttää. Erityisen suositeltavaa kasvomaskin käyttö on työssä, jossa syntyy paljon ihmiskontakteja. Maskinkäyttö ei kuitenkaan poista tarvetta turvavälien ja muiden hygieniakäytäntöjen noudattamiselle.

Altistustilanne Porihallin kuntosalialueella 23.6.2021

Porissa on todettu koronavirustartunta henkilöllä, joka on oireettomassa vaiheessa, mutta tartuttavuusaikana ollut harjoittelemassa Porihallin yleisellä kuntosalialueella keskiviikkona 23.6.2021 klo 15-17. Pukuhuoneissa ei ole ollut tartuntariskiä. Kaikkia Porihallissa kyseisellä kuntosalialueella altistusaikana olleita pyydetään tarkkailemaan vointiaan. Mikäli ilmaantuu vähäisiäkin oireita, pyydetään hakeutumaan koronatestiin.