Sairaanhoitaja Tuija Heinonen on saanut Kyllikki Pohjala -tunnustusapurahan

Suomen sairaanhoitajat ry on myöntänyt Satasairaalan sairaanhoitaja Tuija Heinoselle Kyllikki Pohjala –muistorahaston tunnustusapurahan, jota on jaettu vuodesta 1993.

− Tosi hienoltahan tämä tuntuu, yllätys vaihtui nopeasti kiitollisuudeksi ja ylpeydeksi, kertoo Tuija Heinonen. -

Apuraha myönnetään erityisistä ansioista hoitotyössä, kuten esimerkiksi hoitotyön käytännön ja koulutuksen kehittäminen, potilaiden oikeuksien puolustaminen, potilaiden palaute hyvästä hoitotyöstä ja pitkäaikainen aktiivinen toiminta alueyhdistyksessä tai Suomen Sairaanhoitajat ry:ssä.

Takana on 35 vuoden ura sairaanhoitajana, joista 33 erikoissairaanhoitajana vakinaisessa toimessa. Työvuosiin on mahtunut paljon kehitystä ja sen myötä muutoksia niin tehtävissä, työkavereissa kuin työyksiköissäkin, mutta ammatinvalinta ilahduttaa ja palkitsee yhä edelleen.

− Voin varmasti osaltani sanoa, tehtyäni tätä työtä näin kauan, että sairaanhoitajan ammattia parempaa ei olekaan, toteaa Heinonen. – Tämä on palveluammatti, jonka keskiössä on aina potilas yksilöllisine tarpeineen. Tehtäväni on varmistaa paras mahdollinen hoitotyö ja auttaa häntä kaikessa kykyjeni mukaan. Lyhyesti sanottuna – haluan kohdata ja kohdella potilasta tavalla, jota toivoisin itselleni tai läheiselleni vastaavassa tilanteessa.

Sairaanhoitajan vala valmistumisvuodelta 1987 on edelleen kirkkaana hänen mielessään: Lupaan, että vakaa ja vilpitön tahtoni on sairaanhoitajan tointa harjoittaessani parhaan kykyni ja ymmärrykseni mukaan täyttää ne velvollisuudet, jotka minulle sairaanhoitajana kuuluvat, ja pitää aina mielessäni sairaanhoitajan työn korkeat ihanteet.

Heinonen on viihtynyt hyvin kirurgisessa hoitotyössä, jota hän luonnehtii monipuoliseksi, tapahtumarikkaaksi ja sopivan haasteelliseksi. Työ edellyttää myös kykyä priorisoida ja delegoida.

- Jokainen päivä on erilainen, mielenkiintoinen ja antaa mahdollisuuden tehdä ammatillisesti parhaansa potilaiden terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Teemme tätä yhdessä − iso kiitos voimaannuttavalle työyhteisölle ja erityisesti kaikille työkavereilleni kirurgian osastolla 3.

Tunnustus luovutettiin Satakunnan sairaanhoitajien vuosikokouksessa 27.4.2022. Heinonen on toiminut aktiivisesti yhdistyksen hallituksessa noin 30 vuotta.

- Yhdistystoiminta on ollut antoisaa, mutta koen, että nyt on aika antaa vuoro muille innostuneille toimijoille. 

Lämpimät onnittelumme tunnustuksen johdosta!