Satakunnan sairaanhoitopiirin sosiaalipalvelujen työntekijä sairastunut koronavirustautiin - altistunut on asukkaita sekä työntekijöitä

Tiedote 6.8.2021

Altistumiset ovat tapahtuneet kahdessa asumisyksikössä Porissa. Asukkaat ovat erityisen riskin omaavia ja heidät asetetaan 14 vuorokauden karanteeniin altistumisajankohdasta lähtien siitä riippumatta montako rokotetta he ovat saaneet, sillä rokotteen teho voi olla heillä tavanomaista heikompi. Vain kahdelta asukkaalta puuttuu täysi rokotussuoja, joten kovin vakavia sairastumisia ei ennakoida syntyvän.

Ryhmäkoti Kuusessa on altistunut lauantaina 31.7. 14 kehitysvammaista asukasta. Henkilökuntaa on altistunut 7. Tekunkorven ryhmäasunnot A-talossa altistumisia on tapahtunut keskiviikkona 4.8. Tekunkorvessa 14 on asukasta. Asukkaat ovat kehitysvammaisia. Työntekijöitä yksikössä on altistunut 7.

Kaikista asukkaista ja työntekijöistä tullaan ottamaan koronavirusnäytteet viimeistään lauantaina.

Asumisyksiköiden asukkaiden luona ei tällä hetkellä voi vierailla karanteenista johtuen. Sosiaalipalvelut huolehtii henkilökunnan riittävyydestä karanteenin aikana. Porin perusturvan tartuntatautiyksikkö on yhteydessä molempien yksiköiden työntekijöihin.