Satakunnassa on eilen todettu kaksi uutta COVID-19 infektiota, sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita

Tiedote 31.7.2020 kello 17.00

Satakunnassa on eilen todettu kaksi uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa infektiota. Tapaukset eivät liity aiempiin ja he ovat perheenjäseniä keskenään. Perhetartunnan ulkopuolista lähdettä ei ole voitu selvittää. Perheen ensin sairastunut oli taudin itämisaikana matkustellut Suomessa mm. Tampereella ja Turussa ja lisäksi asioinut useissa ravintoloissa Raumalla.

Tartuttavuusaikana olleet lähikontaktit on selvitetty yhteistyössä Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaavien kanssa. 11 henkilöä on asetettu karanteeniin ja sairastuneita hoidetaan kotieristyksessä. Tapauksiin liittyvä tartuntaketju on siis saatu katkaistuksi.

Satakunnassa on todettu kaikkiaan 73 uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tapausta. Kahden viime viikon aikana uuden koronavirusinfektion (COVID) esiintyvyys on ylittänyt Suomen keskiarvon, mutta on edelleen matala.  Koko epidemian aikana COVID:n esiintyvyys Satakunnassa on ollut 34 tapausta / 100 000. Varsinais-Suomessa vastaava luku on 82 tapausta / 100 000 ja pääkaupunkiseudulla 322 / 100 000 asukasta.

Kun monia rajoituksia nyt puretaan, riski epidemian leviämiseen kasvaa. On tärkeää, että väestö muistaa varotoimet. Käsien pesu, turvavälit, oikea yskimistekniikka ja se, että sairaana pysytään kotona eikä altisteta muita, on erittäin tärkeää. Testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, täytä netissä omaolo.fi sivuston koronakysely tai soita 116 117 ja hakeudu testiin.

Satakunnassa on tällä hetkellä liikkeellä runsaasti tavanomaista flunssaa aiheuttavaa rinovirusta. Samat keinot kuin koronaviruksen torjunnassa auttavat ehkäisemään rinoviruksen leviämistä.