Satakunnassa kaksi uutta COVID-tapausta, useita altistuneita Porin taidekoululla aikuisryhmässä

Tiedote 9.10.2020 kello 19.30

Satakunnassa perjantaina kaksi uutta COVID-tapausta, useita altistuneita Porin taidekoululla aikuisryhmässä

Perjantaina iltapäivällä varmistui Satakunnassa kaksi uutta COVID-tapausta. Ensimmäinen tapauksista on saanut tartunnan Satakunnan ulkopuolelta. Tapaukseen liittyy yksi altistunut Satakunnan alueella.

Toisen COVID-tapauksen tartunnanlähde ei ole toistaiseksi selvillä, mutta tartunta on todennäköisesti peräisin Satakunnan alueelta. Sairastunut on osallistunut tartuttavuusaikana Porin taidekoulun opetukseen yhdessä aikuisryhmässä. Tartunnalle mahdollisesti altistuneita on henkilökunnassa ja oppilaissa tämänhetkisen tiedon mukaan yhteensä 18. Tartunnanjäljitys on aloitettu ja Porin tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä kaikkiin altistuneisiin henkilökohtaisesti todennäköisesti vielä tämän illan aikana. Tapaukseen ei liity altistuneita lasten- ja nuoren opetusryhmissä, joten niiden toiminta jatkuu normaalisti ensi viikolla. Ennen tätä opetustiloissa suoritetaan tehostettu siivous.

Edelleen korostetaan, että lievätkin koronavirustartuntaan viittaavat oireet ovat aihe hakeutua COVID-testiin. Heti oireiden alkaessa, jo ennen testiin pääsyä, on syytä jättäytyä kotiin ja välttää lähikontakteja.