Satakunnassa koronatilanne on vaikea – sairaalakuormitus on odotetusti lisääntynyt

Tiedote 4.10.2021 kello 17:50,
päivitys 6.10. kello 13:00

Toisin kuin 4.10. julkaistussa tiedotteessa kerrottiin, Satasairaalassa oli maanantaina hoidossa myös yksi koronapotilas, joka oli rokotettu koronaa vastaan. Tieto ei ollut Satasairaalan mediatiedotetta tehdessä välittynyt rekisteriin.

Satakunnan koronatilanne on tällä hetkellä Suomen huonoin. Ilmaantuvuus on koronakartan mukaan yli 200 tapausta / 100 000 asukasta / 14 vrk. Eniten tapauksia suhteessa väkilukuun todetaan Raumalla, mutta myös Porissa, Harjavallassa, Kokemäellä, Ulvilassa ja Pomarkussa ilmaantuvuus on hyvin korkea. Suurten kansainvälisten yritysten epidemiat, joista on aiemmin tiedotettu, selittävät tapauksista leijonan osan, mutta epidemia leviää yhteiskunnassa tällä hetkellä laajemminkin. Siksi on tärkeää, että Satakunnassa varotoimien noudattaminen, käsihygienia ja maskien käyttö jatkuisivat samalla, kun rokotuskattavuutta pyritään kaikin keinoin nostamaan.

Myös valtakunnallisesti kansainvälisten yritysten liikkuvan työväen testaamiseen ja tartuntojen ehkäisyyn tulisi kiinnittää erityistä huomiota, kuten on Satakunnassa tapahtunut.

Sairaalahoidon tarve on kasvanut: Teho-osastolla on nyt kaksi ja vuodeosastolla kuusi Covid-19 -potilasta, yhtä lukuun ottamatta kaikki rokottamattomia – Hoidathan rokotesuojasi kuntoon

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on Satakunnassa odotetusti kasvanut.  Isojen työmaaepidemioiden pysäyttäminen toivottavasti johtaa tapausmäärien laskuun ja sairaalahoidon tarpeen vähenemiseen. Tällä hetkellä odotetaan, että tulevat pari viikkoa ovat vaikeimmat Satakunnassa. Myönteinen kehitys ei kuitenkaan toteudu, jos rokotuskattavuus ei nouse tai jos varotoimista ei pidetä kiinni.

Satasairaalassa on nyt kahdeksan Covid-potilasta: Kaksi teho-osastolla ja kuusi vuodeosastolla. Yhtä lukuun ottamatta kaikki sairaalahoidossa nyt olevat potilaat ovat rokottamattomia. Vakavasti sairastuneet ovat keskimäärin viime kevättä nuorempia. On hyvä huomata, että myös perusterve nuorehkokin aikuinen voi sairastua vakavasti.

Voit tehokkaasti suojautua vakavalta koronavirusinfektiolta ottamalla molemmat koronarokotteet. Samalla suojaat läheisiäsi ja työtovereitasi. Alle 12-vuotiaita lapsia suojataan parhaiten, kun heidän perheenjäsenensä rokotetaan. Erityisen tärkeää on, että sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevät ottavat rokotteet kattavasti. Vain rokotteiden avulla yhteiskuntaa pystytään avaamaan ja tilannetta normalisoimaan.