Satakunnassa on tänään todettu kolme uutta COVID-19 infektiota, kaikkien tartunnanlähde on tiedossa

Tiedote 1.8.2020 kello 18.30

Satakunnassa on tänään todettu kolme uutta COVID-tapausta. Kaikkien kolmen tartunnanlähde on selvitetty yhteistyössä Porin perusturvan kanssa ja lähikontaktit asetettu karanteeniin. Tapauksilla ei ole yhteyttä keskenään.

Yksi tartunnoista on peräisin Riikan matkalta, siellä positiiviseksi todetulta henkilöltä.

Muut kaksi ovat saaneet tartunnan kahdelta aiemmin diagnosoidulta COVID-potilaalta, joten uusien altistuneiden määrä jäi melko alhaiseksi. Kotikaranteeniin jouduttiin tänään asettamaan yhteensä 12 henkilöä. Kolme sairastunutta on kotieristyksessä. Sairaalassa ei ole hoidossa COVID-potilaita.

Satakunnassa on nyt todettu kaikkiaan 76 uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tapausta. Kahden viime viikon aikana Satakunnan uusien tapauksien esiintyvyys on ylittänyt Suomen keskiarvon, mutta on edelleen matala. Kontaktit on huolellisesti selvitetty ja valtaosa tapauksista liittyy kahteen tartuntaketjuun.

Viranomaisten yhdessä suorittama altistuneiden kartoittaminen ja karanteeniin asettaminen on tärkeässä roolissa epidemian rajoittamisessa, mutta jokaisen yksilön vastuulla on pyrkiä huolehtimaan siitä, että ei omalla käytöksellään altista muita henkilöitä tartunnalle. Hyvä käsihygienia, turvavälit, oikea yskimistekniikka ja se, että sairaana pysytään kotona eikä altisteta muita, on erittäin tärkeää. Ulkomaille matkustamista kannattaa harkita erittäin tarkkaan, sillä tilanteet eri maissa vaihtuvat nopeastikin ja viranomaisten ohjeet kontaktien minimoimisesta matkan jälkeen tulee ottaa vakavasti. Näin nyt tapahtuikin.

Testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, täytä netissä omaolo.fi sivuston koronakysely tai soita 116 117 ja hakeudu testiin.

Satakunnassa on tällä hetkellä liikkeellä runsaasti tavanomaista flunssaa aiheuttavaa rinovirusta. Samat keinot kuin koronaviruksen torjunnassa auttavat ehkäisemään rinoviruksen leviämistä.