Satakunnassa on tänään todettu kolme uutta COVID-tapausta, kaksi tapauksista liittyvät aiempiin

Tiedote 28.7.2020 kello 17.50

Tänään Satakunnassa on todettu kolme uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa infektiota.

Kaksi tapausta liittyy aiemmin todettuihin eivätkä siksi ole yllättäviä. Potilaat ovat aiemman altistuksensa vuoksi olleet karanteenissa. Nyt karanteeniin asetetaan perheenjäsenet.

Toinen on Rauman dialyysin potilas, joka altistui ennen kuin potilastoverin diagnoosi oli selvillä. Muiden altistuneiden potilaiden dialyysihoito toteutetaan Raumalla erillään muista ja tehostetuin varotoimin. Potilaan eristysdialyysit toteutetaan Porissa.

Kolmas tapaus on työikäinen henkilö. Tapaus ei tiettävästi liity aiempiin. Tapauksen tartunnanlähde ei ole varmistunut, mutta on mahdollista, että tartunta on peräisin kotimaan matkalta ja joukkotapahtumasta. Kunta on asettanut potilaan kaksi lähikontaktia karanteeniin.

Satakunnassa on kaikkiaan todettu 71 uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tapausta. Esiintyvyys Satakunnassa on edelleen matala, väkilukuun suhteutettuna alle kymmenesosa pääkaupunkiseudun tilanteesta.

COVID-epidemia ei ole ohi. On siis tärkeää, että väestö muistaa varotoimet. Käsien pesu, turvavälit, oikea yskimistekniikka ja se, että sairaana pysytään kotona eikä altisteta muita on tärkeää. Testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, täytä netissä  omaolo.fi  tai soita 116 117 ja hakeudu testiin.

Satakunnassa on tällä hetkellä liikkeellä tavanomaista flunssaa aiheuttavaa rinovirusta. Samat keinot kuin koronaviruksen torjunnassa auttavat ehkäisemään rinoviruksen leviämistä.