Satakunnassa todettiin eilen yksi uusi COVID-tapaus, tartunnanlähde on selvillä

Tiedote 24.9.2020 kello 12.00

Eilen todettiin Satakunnassa yksi uusi COVID-tapaus. Tapauksia on Satakunnassa nyt kaikkiaan 91. Kyseessä on maanantaina karanteeniin asetettu henkilö, jonka puolisolla on todettu COVID-infektio.  Henkilö sairastui lieväoireisesti tiistaina, tartuttavuusaikanaan maanantaina ennen karanteenin alkua hän on ollut lähikontaktissa kahdeksan henkilön kanssa, jotka on asetettu karanteeniin.

Satakunnassa tilanne on edelleen rauhallinen. Ilmaantuvuus on matala ja Satakunta on epidemiologisesti perustasolla. THL:n maskisuositus on nyt voimassa myös Satakunnassa jaTHL on tänään maskisuositusta laajentanut.

Hyvä tilanne voi muuttua nopeasti ihmisten liikkuessa, jos varotoimet unohdetaan.

Sairaanhoitopiiri suosittelee koronavilkkusovelluksen lataamista puhelimeen.

Jotta voimme pitää Satakunnan tilanteen hyvänä, on tärkeää edelleen huolehtia käsien pesusta, oikeasta yskimis- ja aivastustekniikasta, turvaväleistä ja ennen kaikkea siitä, että sairaana minimoidaan lähikontaktit, eikä mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.  Suomen strategian mukaan koronatesteihin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä, mikäli ilmaantuu akuutteja hengitystieoireita.

STM:n ohjeiston mukaisesti Alueellinen tartuntatautien johtoryhmä aloittaa työnsä huomenna

Satakunnassa on tehty kiinteää yhteistyötä kuntien ja sairaanhoitopiirin kanssa koko COVID-pandemian ajan ja myös tiedottaminen on ollut aktiivista. Jatkamme samaa linjaa. Rakennamme Alueellisen tartuntatautien johtoryhmän työn aiemmalle pohjalle. Johtoryhmää vahvistetaan AVI.n, THL:n ja ELY-keskuksen osallistujilla.  Toiminnassa noudatetaan STM:n ohjeistusta ja tartuntatautilain antamia oikeuksia ja velvollisuuksia ja tilanteeseen reagoidaan tilanteen vaatimalla tavalla toimivaltiuksien puitteissa.