Satakunnassa todettiin sunnuntaina yksi uusi COVID-tapaus

Tiedote 27.7.2020 kello 15.40

Satakunnassa todettiin sunnuntaina yksi uusi COVID-tapaus, tartunnanlähde on viikko sitten diagnosoitu potilas

Satakunnassa on todettu 69 uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tapausta. Esiintyvyys Satakunnassa on edelleen matala. Kolme viimeistä tapausta ovat liittyneet viikko sitten diagnosoituun potilaaseen. Muita potilaita tai vanhuksia ei ole ainakaan toistaiseksi sairastunut.

Uusi tapaus on Porin dialyysiyksikön työntekijä. Tapauksen vuoksi 13 henkilöä on asetettu karanteeniin, heistä 9 on sairaalan henkilökuntaa. Työvuoroja järjestelemällä dialyysin toiminta jatkuu normaalisti.

Tehostetut varotoimet ja suojaimien laaja käyttö jatkuvat sekä Rauman, että nyt myös Porin dialyysiyksikössä.  Kahden viikon ajan suojaimia käytetään nyt paitsi potilaiden hoidossa myös henkilökunnan välisissä kontakteissa. Dialyysin henkilökunta ei myöskään saa ruokailla sairaalan ruokasalissa kahden viikon aikana.

Altistuneet on asetettu karanteeniin.

Uusia tapauksia ei ole potilaiden tai vanhustenhuollon asukkaiden joukossa tullut esiin. Uusien näytteiden oton kynnys on sekä henkilökunnan, että hoidetavien keskuudessa erittäin matala, sillä mahdolliset uudet tapaukset pyritään havaitsemaan nopeasti.

Viikko sitten lauantaina päivystyksen henkilökunnassa todettujen tapausten suhteen ei ole ilmennyt jatkotartuntoja. Testaus on ollut erittäin laajaa.