Satakunnassa on todettu yksi uusi koronavirustapaus

Tiedote 18.3.2020 kello 19.00

Satakunnassa on todettu yksi uusi matkailuun liittyvä koronavirustapaus (COVID), kaikkiaan laboratoriokokein varmistettuja tapauksia on nyt 10

Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella tilanne on COVID-infektion suhteen edelleen rauhallinen. Laboratoriovarmistettuja tapauksia on nyt 10.  Eilisissä näytteestä vain yksi oli positiivinen. Tapaus liittyy matkailuun ja ainut lähikontakti Satakunnassa on asetettu karanteeniin. Muita hengitystieinfektioita on liikkeellä edelleen, löydöksinä oli tänäänkin  RS-viruksia, influenssaa ja rinovirusta sekä pari tapausta tavanomaista koronavirusta, joka on tavallinen hengitystieinfektion aiheuttaja. Uuden koronaviruksen aiheuttamaa COVID-epidemiaa ei Satakunnassa toistaiseksi  ole todettu, vaan tunnetut tartuntaketjut on pystytty pysäyttämään. 

Satakunnan sairaanhoitopiiri ja kunnat kuitenkin varautuvat epidemian tuloon. Huolellisella tartuntojen jäljityksellä ja valmiuslain mukaisilla rajoituksilla epidemian alkua pystytään viivästyttämään ja antamaan aikaa varautumiselle.

Uusi tapaus liittyy risteilymatkailuun, samalla aluksella ollut ainakin 27 suomalaista

Sairastunut henkilö on eläkeikäinen matkailija. Hän on hyväkuntoinen ja hoidossa kotieristyksessä. Omaan matkaseurueeseen kuului  puoliso, joka on nyt kotikaranteenissa. Satakunnassa ei ole muita lähikontakteja.

Henkilö on osallistunut Kristiina Cruisesin järjestämälle ryhmämatkalle 7.3 – 16.3. Hän on matkustanut Marella Cruises varustamon ”Marella Dream” laivalla reitillä Malaga-Porto-Lissabon-Cadiz-Malaga ja palannut Suomeen lentäen 16.3.2020.

Ryhmämatkaan on tietojen mukaan osallistunut 27 suomalaista, joista suuri osa asuu pääkaupunkiseudulla. THL selvittää altistuneita tarkemmin, myös paluulennon tiedot on välitetty THL:ään. Satakuntaan ei liity tapauksen suhteen leviämisriskiä

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivulle:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus