Satasairaala valmistautuu epidemiatilanteeseen

Tiedote 19.3.2020

Satakunnassa on todettu tähän mennessä 10 positiivista koronavirustapausta. Kaikki satakuntalaiset koronavirukseen sairastuneet ovat hyväkuntoisia ja kotihoidossa. Sairastuneet ovat olleet matkoilla ennen oireiden ilmenemistä, joten oletettavasti he ovat saaneet tartunnan matkan aikana. Muita tartuntoja ei ole ilmennyt toistaiseksi.

Otamme noin 20–30 näytettä päivittäin pahimmin oireilevilta hengitystiepotilailta. Tällä hetkellä liikkeellä on myös paljon muita syitä hengitystieoireille, kuten influenssavirus ja RSV-flunssavirus.

Tavoitteenamme on valmistautua epidemiaan ja varmistaa, että sen edetessä sairastuneet saavat tarvitsemaansa hoitoa. Jos hengitystieoireisten potilaiden sairaalahoidon tarve äkillisesti kasvaa, perustamme näitä potilaita varten erillisen hengitystieoireisten päivystysvastaanoton ja erillisen hengitystieoireisten osaston omalla sisäänkäynnillä. Osasto on valmis sekä varustelun että henkilöstön osalta ja voimme ottaa sen käyttöön heti, kun sille on tarvetta.

Koulutamme hoitohenkilöstöämme vastaamaan tehovalvonnan ja tehohoidon lisääntyviin tarpeisiin ennakoiden tilannetta, jossa tehohoitoa vaativien potilaiden määrä ylittää normaalin hoitokapasiteettimme. Varautuminen ei vaikuta muiden päivystyspotilaiden ja kiireellistä hoitoa vaativien potilaiden hoitoon.

Olemme joutuneet peruuttamaan tai siirtämään joitakin potilasaikoja, että pystymme toteuttamaan tarvittavat varautumistoimenpiteet. Pahoittelemme toiminnan muutoksista aiheutuneita viivästyksiä.

Tavoitteemme on hyvä hoito ja palvelu kaikissa tilanteissa.