Satasairaalan chat-palvelu laajenee mielenterveyschatilla

Satasairaalan verkkosivuilta satasairaala.fi löytyvä Chat-palvelumme on laajentunut mielenterveysosiolla. Mielenterveyschat palvelee joka päivä kello 8.00 - 20.30.

Chat on matalan kynnyksen palvelukanava. Psykiatrinen sairaanhoitaja vastaa mielenterveyspalveluihin ja niihin hakeutumiseen liittyviin kysymyksiin, jotka voivat liittyä huoleen omasta tai läheisen mielenterveydestä.

Psykiatrinen sairaanhoitaja neuvoo, miten asiakas voi lähteä ratkaisemaan omaa tai läheisensä tilannetta ja ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisten palveluiden piiriin. Keskustelu on anonyymia, mutta asiakkaalla on myös mahdollisuus tunnistautua suomi.fi -palvelun kautta, jolloin hän saa yksilöllisempää palvelua ja apua.

Mielenterveyschatissa on myös tarvittaessa mahdollisuus videoyhteyteen psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa.

Mielenterveyschat on Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa -hankkeen toteuttamaa matalan kynnyksen ohjauspalveluiden kehittämistä

Tutustu hankkeeseen

Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa | Satasairaala
Satakunnan Kuntoutus- ja työllisyyshankkeet | Facebook

Twitter: @KuTyHankkeet)
Instagram: @sataduunia_hanke

Tiktok: @kyty_hankkeetsatakunta

Chat
Kuvassa vasemmalla psykiatrinen sairaanhoitaja Anu Mattinen, joka on yksi oman työnsä ohessa chattiin vastaavista sairaanhoitajista. Oikealla projektisuunnittelija Eetu Kangasniemi Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa -hankkeesta.