Satasairaalan lastenklinikalla todettu Covid-19 infektio

Tiedote 1.2.2021 kello 19.10

Yhdellä lastenklinikan työntekijällä on tänään otetussa näytteessä todettu Covid-19-infektio. Henkilö on ollut perjantaina töissä täysin oireettomana, mutta koska tartuttavuusajan katsotaan alkavan jo 2 vrk ennen oireiden puhkeamista, on hänen lähikontaktinsa perjantailta selvitetty huolellisesti.

Tartunnan todennäköinen alkuperä on tiedossa.

Kaikkien potilaiden hoidossa käytetään Satasairaalan ohjeiden mukaan asianmukaisia suojaimia ja hyvää käsihygieniaa. Tällä pyritään minimoimaan tartuntariskiä myös yllätystilanteissa.

Tapauksen johdosta yhteensä 13 henkilökunnan jäsentä on jouduttu asettamaan 14 vuorokauden karanteeniin, etätöitä on mahdollisuus jatkaa. Yksi lapsipotilas on mahdollisesti altistunut ja myös hänet asetetaan karanteeniin. Muut potilaat eivät ole altistuneet tartunnalle. Kokonaistilanne huomioiden tilanteessa tartuntariski arvioidaan varsin vähäiseksi, mutta toimimme varovaisuusperiaatteen mukaisesti ja haluamme varmistaa tartuntaketjujen katkaisun.

Tapausten johdosta joitakin kiireettömiä lastenklinikan aikoja joudutaan siirtämään.

Sairaalassa on rauhallista. Hoidossa on yksi koronapotilas, teho-osastolla ei ole koronapotilaita.

Osa altistuneesta henkilökunnasta oli ehtinyt saada ensimmäisen rokotuksen noin viikkoa ennen altistumistaan. Tämä on hyvä asia ja voi hieman vähentää sairastumisen riskiä, mutta todennäköisesti merkittävää suojaa ei ole vielä ehtinyt kehittyä. Mikäli he eivät sairastu, he saavat toisen rokoteannoksen suunnitellusti karanteenin päätyttyä.