Satasairaalan uudisrakennuksen taidekilpailu on avattu

Satapsykiatrian rakennuksen rakennustyöt ovat käynnistyneet. Uuteen S-rakennukseen tulevat sijoittumaan useimmat psykiatrisen erikoissairaanhoidon toiminnot. Rakennuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2023. Satasairaalle laaditun taideohjelman mukaisesti avautuu myös taidekilpailu rakennuksen valoaulaan.

 

Taide on tärkeä osa sairaalaympäristöä

Psykiatrisessa hoidossa ja Harjavallan sairaalassa taide on ollut osa potilasarkea kautta historian. Taidetta on esillä ympäristössä, se on merkittävä osa terapiatyötä ja nyt taiteen mahdollisuuksia kehitetään uudessa rakennuksessa. Valoaula on 21 metriä korkea tila, joka jakautuu kolmeksi kävelysilloin rajatuksi tilaksi. Tavoitteena on löytää näyttävää taidetta, joka hyödyntää tilan korkeutta. Valoaula sijoittuu psykiatrisen sairaalarakennuksen keskelle ja siihen on näköyhteys jokaiselta osastolta.

 

Kutsumme kuvataiteilijat mukaan taidekilpailuun

Taidekilpailuun kutsutaan ottamaan osaa Suomessa asuvat taiteilijat, joilla on monivuotista, aktiivista ja ammattimaista toimintaa alalla. Ehdotuksen aihe ja toteutustapa on vapaa. Suunnittelussa pyydetään ottamaan huomioon teoksen helppohoitoisuus ja elinkaarikestävyys. Ehdotukset voi jättää suomen tai englannin kielellä. Kilpailuaika päättyy 31.8.2021. Kilpailusäännöt on hyväksytty Suomen taiteilijaseurassa.

Satasairaalalle on laadittu taideohjelma Myötätuntoinen katse vuosille 2020-2023, joka ohjaa sekä taidekilpailun järjestämistä, että muita taidehankintoja. Myöhemmin avautuu myös portfoliohaku, jolla etsitään taidetta muihin tiloihin. Portfoliohausta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Olemme saaneet taidehankintojen järjestämiseen tukea Taiteen edistämiskeskukselta sekä lahjoitusvaroja lasten- ja nuorten yksiköille.

 

Lisätietoja nettisivullamme

https://www.satasairaala.fi/satasairaala/investoinnit/satapsykiatrian-taide

https://www.youtube.com/watch?v=9PznQ-o-sD8