Taidetta Satasairaalan verkkosivuilla

Oletko huomannut ympärilläsi taidetta, kun olet liikkunut Satasairaalan alueella? Haluaisitko tietää taideteoksista lisää? Jos vastasit kyllä, kannattaa vierailla Satasairaalan verkkosivujen taide-sivulla. Sivulla esitellään muutama taideteos ja jos kuuntelet sivun, saat vielä enemmän tietoa. (Paina Kuuntele-painiketta heti sivun otsikon alla.)

Satasairaalan tiloissa on taidetta, koska se kokemuksemme mukaan vaikuttaa ihmisten terveyteen. Ihmiset kokevat hoitopaikan miellyttävänä, kun ympärillä on taidetta. Samalla taide saa ihmiset kokemaan itsensä terveemmiksi.

Satasairaalassa oleva taide viestittää potilaille ja asiakkaille, että heistä välitetään. Taide voi lievittää oireita ja auttaa jaksamaan. Monien taideteosten aiheet ovat iloisia ja leikkimielisiä, mutta teoksissa on usein myös jotain sielukasta ja syvää. Taiteen yksi tehtävä onkin herättää tunteita.

Taide lisää myös henkilökunnan viihtyvyyttä ja vaikuttaa siten työoloihin.

Satasairaalan uuden psykiatrian rakennuksen avoimesta taidekilpailusta tulee tietoa Satasairaalan taide-sivulle maaliskuussa 2021.

Taiteeseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä taidetoimikunnan puheenjohtaja Sari Soiniseen, sähköposti: sari.soininen@satasairaala.fi.