Tänään tietoon on tullut yksi uusi COVID-tapaus, muita satakuntalaisia ei ole altistunut

Tiedote 30.9.2020 kello 17.00

Tänään koronakartasta ja tartuntatautirekisteristä paljastui yksi uusi COVID-tapaus. Näyte oli otettu Oulun seudulla lomamatkan yhteydessä. Rauman kaupungin tartuntatautiviranomaisten tekemän selvityksen mukaan tartunta on peräisin Ylläkseltä. Lähikontakteja Satakunnassa ei ole, joten uusia tartuntoja tähän tapaukseen liittyen ei ole Satakunnassa odotettavissa.

Viime viikon oppilaitosaltistumisiin liittyen Meri-Porin yhtenäiskoulussa ja WinNovassa ei ainakaan toistaiseksi ole ilmi tullut uusia tartuntoja. Karanteenit jatkuvat voimassa olevan valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti 14 vrk altistustapahtumasta lukien.

Satakunnan COVID-tilanne

Satakunnassa tapauksia on todettu kaikkiaan 94 ja Satakunta on edelleen epidemiologisesti perustasolla. Esiintyvyys on Suomen pienimpiä.

Hyvä tilanne voi muuttua nopeasti, jos varotoimet unohdetaan. Jotta voimme pitää Satakunnan tilanteen hyvänä, on tärkeää edelleen huolehtia käsien pesusta, oikeasta yskimis- ja aivastustekniikasta, turvaväleistä ja ennen kaikkea siitä, että sairaana minimoidaan lähikontaktit, eikä mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin. Suomen strategian mukaan koronatesteihin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä, mikäli ilmaantuu akuutteja hengitystieoireita.

Näytteisiin pääsee tietojemme mukaan kaikissa Satakunnan kunnissa samana tai seuraavana päivänä ja vastaukset saadaan kansallisen tavoitteen mukaan 24 tunnin sisällä siitä, kun näyte saapuu laboratorioon. SataDiagin omassa laboratoriossa tutkittujen näytteiden tulokset valmistuvat 4–12 tunnin kuluessa näytteen saapumisesta.