Tänään todettiin uusi COVID-tapaus Porin Winnovan opiskelijalla, alustavan tiedon mukaan karanteeniin asetettavia on noin 30

Tiedote 26.9.2020 kello 21.00

Juuri saadun tiedon mukaan Porin Winnovan puualan perustutkinnon opiskelijalla on todettu lieväoireinen COVID-19 infektio.

Porin kaupungin tartuntatautiviranomaiset yhteistyössä Winnovan rehtorin kanssa selvittävät asiaa. Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri toimii tilanteessa tukena.

Sairastunut henkilö oli alkanut oireilla keskiviikkona 23.9 illalla. Tartunnanlähde ei ole tiedossa.

Mahdollisen tartuttavuuden katsotaan alkaneen tiistaina 22.9 aamulla. Tänä aikana sairastunut henkilö on neljän tunnin ajan osallistunut opetukseen puualan ja pintakäsittelyalan opiskelijoiden kanssa. Kyseessä on puualan yhteisryhmä, jossa on ollut mukana vuonna 2019 ja vuonna 2020 aloittaneita opiskelijoita sekä muutamia aikuisopiskelijoita. Samoille tunneille on osallistunut myös pintakäsittelyalan perustutkinnon opinnot vuonna 2020 aloittaneita. Karanteeniin asetettavia on alustavan tiedon mukaan yhteensä noin 30.

Porin kaupungin tartuntatautiviranomaiset pyrkivät olemaan henkilökohtaisesti yhteydessä alistuneisiin tämän illan aikana. Lähialtistuneet saavat kirjalliset karanteeniohjeet ja –määräykset. Winnova on tiedottanut asiasta kaikkia opiskelijoitaan, opiskelijoiden huoltajia ja henkilökuntaa juuri lähteneellä tekstiviestillä. On tärkeää huomata, että karanteenitoimet koskevat vain henkilön kanssa lähikontaktissa olleita ja heihin tullaan olemaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Tilannetta selvitetään tarkemmin tämän ja huomisen aikana. Opetus Winnovassa jatkuu muilta osin normaalisti.

Satakunnan COVID-tilanne

Satakunnassa tapauksia on todettu kaikkiaan 93 ja Satakunta on epidemiologisesti perustasolla. Esiintyvyys on Suomen pienimpiä. Muutaman viime päivän aikana todetut oppilaitosten tapaukset voivat kuitenkin ennakoida tilanteen pahenemista.

Hyvä tilanne voi muuttua nopeasti, jos varotoimet unohdetaan.

Sairaanhoitopiiri suosittelee koronavilkkusovelluksen lataamista puhelimeen. Sairastuneella koronavilkku ei ollut käytössä.

Jotta voimme pitää Satakunnan tilanteen hyvänä, on tärkeää edelleen huolehtia käsien pesusta, oikeasta yskimis- ja aivastustekniikasta, turvaväleistä ja ennen kaikkea siitä, että sairaana minimoidaan lähikontaktit, eikä mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin. THL:n maskisuositus on voimassa Satakunnassa, mutta perustasolla se ei vielä koske oppilaitoksia. Suomen strategian mukaan koronatesteihin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä, mikäli ilmaantuu akuutteja hengitystieoireita.