Täsmennys THL:n koronakartan tapausmäärään ja ilmaantuvuuslukuun

Tiedote 29.10.2020 kello 16.15

Täsmennys THL:n koronakartan tapausmäärään ja ilmaantuvuuslukuun, Satakunnassa COVID-tilanne on rauhallinen

Lehdistö seuraa päivittäisillä uutisillaan THL:n julkaisemaa, tartuntatautirekisterin tietoihin pohjautuvaa koronakarttaa.  Kartta muodostuu rekisterin tietojen pohjalta päivittäin noin klo 12. Tänään julkaistussa kartassa on Satakunnan osalta virhe, sillä Turun yliopistollisen sairaalan virheellisesti Satakuntaan ilmoittamat neljä tapausta näkyvät vielä kartassa. Nämä tapaukset ovat tosiasiassa Varsinais-Suomesta.

Satakunnassa on todettu 131 tapausta COVID-tapausta. Esiintymisluku on korjauksen jälkeen 7,9 / 100 000 / 14 vrk, joka on tänään Suomen neljänneksi alhaisin luku ja selkeästi perustasolla. Yksi tapaus Eurasta, Eurajoelta, Ulvilasta ja Kokemäeltä siis poistuu rekisteristä huomiseen mennessä.  Tarkempaa analyysiä viikon uusista tapauksista annetaan huomenna.

Epidemiologista tilannetta Satakunnassa arvioidaan tarkemmin perjantaina

Satakunnassa voimassa olevat suositukset ja epidemiologinen tilanne päivitetään viikoittain perjantaisin Satasairaalan nettisivuille https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19 noin klo 17.

Tarvittaessa muutoksia tehdään nopeamminkin. Ainakin vielä Satakunnassa ollaan perustasolla.