Vietämme maailman potilasturvallisuuspäivää tänään 17.9. teemalla äitien ja vastasyntyneiden turvallisuus

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut päivän 17.9. Maailman potilasturvallisuuspäiväksi. Vuoden 2021 teema on äidin ja vastasyntyneen turvallisuus. Päivän teemavärinä on oranssi.  Valaisemme jo toista kertaa Satasairaalan A-rakennuksen oransseilla valoilla osana maailman laajuista kampanjaa, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiomme potilas- ja asiakasturvallisuuteen. Potilasturvallisuuspäivän tavoitteena on yhdistää perheet, terveydenhuollon ammattilaiset, organisaatiot ja päättäjät sitoutumaan potilas- ja asiakasturvallisuuden edistämiseen. Potilasturvallisuus on meidän kaikkien yhteinen asia.

- Tarjoamme synnyttäjän ja perheen tarpeet ja toiveet huomioiden oikeanlaista hoitoa oikeaan aikaan, luonnehtii synnytysten ja naistentautien ylilääkäri Minna Maunola oman vastuualueensa hoitofilosofiaa. Äitien ja vastasyntyneiden turvallisuus on meidän kaikkien sydämen asia.

Satasairaala muistaa vastasyntyneitä potilasturvallisuuspäivänä

Maailman potilasturvallisuuden teemapäivänä 17.9.2021 kaikki Satasairaalassa syntyneet vauvat saavat lahjaksi karhukuosiset bodyt ja housut sekä oranssit pipot, tumput ja sukat. Sosiaalisen median kanavillamme julkaisemme päivän aikana perheiden ja vanhempien raskausajan ja synnytysten kokemuksia hoidon turvallisuudesta. Lasten- ja naistentalon yksiköissä päivä näkyy synnytyssalissa, vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla sekä synnytys- ja naistentautien osastolla mm. oranssein somistein.

Satasairaala on sertifioitu vauvamyönteinen sairaala

Satasairaala on yksi Suomen kuudesta vauvamyönteisestä sairaalasta, jolle on myönnetty Vauvamyönteisyyssertifikaatti sekä ainoa suomalainen sairaala, jonka vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto sekä lastenosasto ovat saaneet vauvamyönteisyyssertifikaatin. Sertifikaatti on osoitus laatustandardit täyttävästä työstä. Vauvamyönteisyys tarkoittaa imetyksen ja laadukkaan varhaisravitsemuksen tukemista. Lisäksi vauvamyönteinen toiminta heijastuu koko perheen yhdessäoloon sairaalassaolon aikana ja lähtee aina yksilöllisesti kunkin perheen tarpeista. Vauvamyönteisellä toiminnalla on tietyt laatukriteerit, jotka osaltaan lisäävät potilasturvallisuutta. Seuraamme perheiden kokemusta jatkuvasti keräämällä asiakaspalautetietoa.

Potilasturvallisuudeteemapäivä2021
Potilasturvallisuuden teemapäivän kunniaksi kaikki tänään 17.9. Satasairaalassa syntyvät vauvat saavat lahjaksi karhuaiheisen bodyn sekä oranssin myssyn, tumput ja sukat.