​Yhteispäivystys ottaa käyttöön ruuhkamittarin

Satasairaalan päivystys kehittää asiakaspalveluaan ottamalla tänään 28.11.2018 käyttöön sairaanhoitopiirin internetsivulle www.satshp.fi sijoitetun ruuhkamittarin, joka kertoo asiakkaalle päivystyksen reaaliaikaisen jonotustilanteen. Ruuhkamittari antaa arvion keskimääräisestä odotusajasta lääkärin vastaanotolle.

Ruuhkamittarin arvio odotusajasta palvelee ensisijaisesti niitä päivystyspotilaita, jotka eivät vaadi välitöntä hoitoa. Kun päivystys on ruuhkautunut, ei kiireellistä hoitoa vaativat päivystyspotilaat voivat saada apua soittamalla päivystyksen puhelinneuvontaan. 

Puhelinneuvontanumeroon vastaa sairaanhoitaja, joka tekee hoidon tarpeen arvion ja antaa tarvittavia hoito-ohjeita.  Päivystyksen puhelinneuvontanumero 02 627 6868 palvelee yhteispäivystyksen vastaanottoaikoina arkisin ilta- ja yöaikaan kello 15.00 - 08.00 ja viikonloppuisin alkaen perjantaina kello 15.00 ja päättyen maanantaina kello 8.00. Muina aikoina päivystysvastaanotot toimivat terveysasemilla.

Kiireelliset päivystyspotilaat eli hätätilapotilaat hoidetaan yhteispäivystyksessä aina välittömästi. Hätätilapotilaita ovat mm. sydän- ja aivoinfarktipotilaat ja vakavasti loukkaantuneet potilaat. Muut kuin hätätilapotilaat hoidetaan hoidon tarpeen arvion mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä.