Yhtymähallitus esittää Kiinteistö Oy Rauman sairaalan asettamista selvitystilaan purkautumista varten

Satakunnan sairaanhoitopiiri on teettänyt selvityksen Kiinteistö Oy Rauman sairaalan yhtiömuotoisen hallinnoinnin päättämisen vaikutuksista ja sen toteutusvaihtoehdoista konsulttiyhtiö BDO Oy:llä. Selvitys teetettiin kiinteistön kaupasta ja yhtiön purkamisesta kaupan jälkeen, sekä yhtiön purkamisesta ilman kauppaa. Yhtiön purkamista konkurssimenettelyn kautta ei selvitetty.

- Yhtiömuotoisen toiminnan päättämisen perusteena on, että hyvinvointialueella on paremmat edellytykset ylläpitää ja kehittää sairaalakiinteistöä, joka on hyvinvointialueen suorassa omistuksessa eli omassa taseessa, Mäkiranta sanoo.

BDO:n selvityksen mukaan yhtiön omaisuus voidaan siirtää sairaanhoitopiille joko kaupalla tai yhtiön purkautumisen yhteydessä jako-osana. Saadun tiedon mukaan kaupan avulla siirtäminen ei ole mahdollista, koska kauppa vaatisi rajoituslain mukaisen luvan. Sen sijaan yhtiön purkamiselle ei ole tätä estettä.

Yhtymähallitus katsoi 25.4.2022 kokouksessaan, että Kiinteistö Oy Rauman sairaala tulee asettaa selvitystilaan purkautumista varten. Selvitysmenettelyn kesto on noin viisi kuukautta, jonka jälkeen yhtiö voidaan purkaa ja jolloin yhtiössä oleva rahoitus- ja muu omaisuus siirtyy sairaanhoitopiirille.

Lisätietoa:

Tero Mäkiranta,