Satapsykiatrian taide

Aulan taidekilpailun voittajaksi valittiin Maaret Syväojan kolmiosainen teos Kirjo
Ilta-auringon sävyinen teosehdotus C-aulan havainnekuvassa
Aulan taidekilpailun voittajaksi valittiin Maaret Syväojan kolmiosainen teos Kirjo

Uudessa S-rakennuksessa taide on tärkeä osa hoitoympäristöä. Teoksia sijoitetaan sisäänkäynnin yhteyteen ja rakennuksen julkisivuun, sekä käytävätiloihin ja odotusauloihin. Valittu taide muodostaa ehyen kokonaisuuden, jossa pääosassa on ihmisen suhde ympäröivään luontoon ja toisiin ihmisiin.  

Rakennuksen kolmeen aulaan sijoitetaan aiemmin järjestetty avoimen taidekilpailun voittajateos, Maaret Syväojan Kirjo. Julkisivun teos Koivut ja kuu on Jaakko Niemelän käsialaa. Lastenosaston suurten valokuvaprinttien kuvittaja on Marika Maijala.

Portfoliohaun perusteella teoksia on hankittu seuraavilta taiteilijoita: Petri Haavisto, Matti Kalkamo, Ritva Kovalainen ja Tuuli Turunen, Elli Maanpää, Laura Pajunen, Taneli Stenberg ja Timo Wright. Nuorisopsykiatrian osastolle on lunastettu Paju Kinnusen maalauksia.

Lisäksi ensimmäisen kerroksen sisääntuloon asetetaan Harjavallan sairaalan puistoalueella järjestettyjen maalaus- ja valokuvaustyöpajojen tuotoksista koottu kokonaisuus. Työpajoja ohjasivat ja dokumentoivat Maria Leppänen ja Heli Nukki. Äänimaiseman dokumentoinnin toteuttaa Jan Eerala.

Jo olemassa olevia, aiemmin esimerkiksi Harjavallan sairaalan kokoelmiin hankittuja teoksia sijoitetaan myös tiloihin.

Satasairaalan Psykiatrian rakennuksen Taideohjelma Myötätuntoinen katse