Satasairaalan uuden S-rakennuksen taiteilijat on valittu

S-rakennuksen havainnekuva

Satasairaalan taidetyöryhmä on valinnut taiteilijat, joiden teoksia sijoitetaan uuden S-rakennuksen tiloihin. Teoksia sijoitetaan sisäänkäynnin yhteyteen ja rakennuksen julkisivuun, sekä käytävätiloihin ja odotusauloihin.

Valittu taide muodostaa ehyen kokonaisuuden, jossa pääosassa on ihmisen suhde ympäröivään luontoon ja toisiin ihmisiin. Portfoliohaun perusteella hankittiin sekä valmiita teoksia, että tilattiin uusia. Avoin haku tuotti suuren määrän kiinnostavia ja laadukkaita portfolioita, joiden läpikäymisessä taidetyöryhmällä meni suunniteltua kauemmin aikaa. Nyt valittujen taiteilijoiden
joukossa on sekä jo meritoituneita, että vasta taiteilijauraansa aloittavia.

Taidetyöryhmä kiittää lämpimästi kaikkia portfolionsa lähettäneitä.

Portfoliohaun perusteella teoksia on valittu seuraavilta taiteilijoilta: Petri Haavisto, Matti Kalkamo, Ritva Kovalainen ja Tuuli Turunen, Elli Maanpää, Laura Pajunen, Taneli Stenberg ja Timo Wright.

Lisäksi ensimmäisen kerroksen sisääntuloon asetetaan Harjavallan sairaalan puistoalueella järjestettyjen maalaus- ja valokuvaustyöpajojen tuotoksista koottu kokonaisuus. Työpajoja ohjasivat ja dokumentoivat Maria Leppänen ja Heli Nukki. Äänimaiseman dokumentoinnin toteuttaa Jan Eerala.

Rakennuksen kolmeen aulaan sijoitetaan avoimen taidekilpailun voittajateos, Maaret Syväojan Kirjo. Lastenosaston valokuvaprinttien kuvittaja on Marika Maijala ja julkisivun teos Koivut ja kuu on Jaakko Niemelän käsialaa. Nuorisopsykiatrian osastolle on lunastettu Paju Kinnusen maalauksia.

Jo olemassa olevia, aiemmin kokoelmiin hankittuja teoksia sijoitetaan henkilökunnan tiloihin.