Vierailujen rajoituksia lievennetään 1.6.2020 alkaen

Tilanne koronaviruksen suhteen on hyvä. Siksi puramme rajoituksia, jotka koskevat sairaalassa vierailua. Lisäämme rajoituksia uudelleen, jos koronavirustartuntojen määrä kääntyy nousuun.

Noudata ohjeita, vaikka rajoituksia vähennetään. Näin emme vaaranna potilaiden ja heitä hoitavien ammattilaisten terveyttä.

Läheisten vierailut potilaiden luona

Jos olet terve ja oireeton, sinun on mahdollista vierailla sairaalassa katsomassa läheistäsi. Vierailut on kielletty, jos sinulla on edes lieviä tartuntataudin oireita. Niitä ovat esimerkiksi

• kuume
  • yskä
  • nuha
  • kurkkukipu
  • lihaskipu
  • hajuaistin tai makuaistin muutos
  • ripuli.

Ilmoittaudu yksikön kansliassa ja sovi vierailusta henkilökunnan kanssa. Saat ohjeita käsihuuhteen ja muiden mahdollisesti tarvittavien suojaimien käytöstä. Jos läheisesi on yli 70-vuotias tai hänellä on puutteita immuunipuolustuksessa, saat vierailun ajaksi visiirin ja kirurgisen suunenäsuojusta. Muista pitää 2 metrin turvaväli potilaisiin ja henkilökuntaan.

Vieraita voi olla kerrallaan korkeintaan 3.

Saattaja poliklinikalla

Yksi läheinen ihminen voi osallistua vastaanotolle potilaan kanssa, jos potilas niin haluaa tai se on hoidon kannalta tärkeää. Noudata samoja ohjeita kuin sairaalassa vieraillessa.