Infektiotiedotteet

Influenssakausi on Satakunnassa päättynyt ja seuranta loppuu

Syksyllä 2019 alkanut influenssakausi jäi odotettua selvästi rauhallisemmaksi. A-influenssatapauksia todettiin julkisen terveydenhuollon näytteissä kaikkiaan 503 ja B-influenssatapauksia vain 20. Syy vähäiseen tartuntamäärään on jossain määrin epäselvä. Valtakunnallisesti influenssarokotuksia annettiin yli 1,1 miljoonalle ihmiselle. Tämä on hieman vähemmän kuin edellisellä influenssakaudella. Influenssatapaukset lähtivät nopeaan laskuun maaliskuussa 2020 koronavirukseen kohdistuneiden toimien vuoksi. Viimeiset influenssatapaukset todettiin Satakunnassa viikolla 14.

RS-viruksen aiheuttamia tapauksia on todettu talvikauden aikana hyvin runsaasti ja ne ovat aiheuttaneet osastohoitojaksoja jopa influenssaa enemmän Satakunnan alueella. RS-viruksen aiheuttamat infektiotkin näyttävät kuitenkin selvästi nyt vähenevän, mutta edelleen viikoittain on todettu alle 10 tapausta. RS-virus aiheuttaa hankalia hengitystieoireita pienillä lapsilla ja toisaalta iäkkäillä ihmisillä, joilla tauti saattaa johtaa myös sairaalahoidon tarpeeseen hengitysvaikeuksien vuoksi.

 

Julkaisemme influenssakauden aikana viikoittain laboratoriovarmennettujen ylähengitystieinfektioiden esiintyvyystiedot Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella.

Influenssa A, B ja RSV-löydökset kaudella 2019-2020