Toiku

Selko-tunnus
Linnunpöntön osia maalataan sudilla vihreäksi.

Toiku eli toiminnallinen kuntoutus on tarkoitettu Antinkartanon asiakkaille. Tarjoamme juuri sinulle suunniteltua toimintaa, joka tähtää kuntoutussuunnitelmasi tavoitteiden toteutumiseen. Teemme yhteistyötä monen eri osaajan, kuten puheterapeutin, kanssa.

Toiminnallisuus on meillä monipuolista. Se voi olla luovaa toimintaa, musiikkia, fysioterapiaa tai miellyttäviä aistikokemuksia luovaa multisensorista toimintaa. Toiminnallisuus voi myös olla arjen taitojen harjoittelua, toisten kanssa ryhmässä toimimisen harjoittelua ja koulunkäyntiä tukevaa toimintaa.

Huomioimme toiminnassa sinun tarpeesi. Kiinnitämme huomiota osaamiseesi, jaksamiseesi ja tuen tarpeeseesi. Huomioimme myös tapasi kommunikoida, eli miten viestit muiden ihmisten kanssa. Kun osaamme huomioida sinut oikein, voit saada kokemuksen, että osaat ja pystyt ja koet osallisuutta. Tunnet, että sinusta välitetään, olet arvokas ja olosi on hyvä.

Meillä on myös HYP-hetkiä, eli huomioivan yhdessäolon hetkiä. Ne on tarkoitettu ihmisille, jotka tarvitsevat paljon tukea vuorovaikutukseen. HYP-hetkessä tärkeintä on yhdessä olemisen ilo.

 

Omavalvontasuunnitelma

Meillä on omavalvontasuunnitelma. Se on asiakirja, jossa kerromme, miten itse valvomme omaa toimintaamme. Jos haluat lukea suunnitelman, pyydä se osastonhoitajalta.