Akkuna

Selko-tunnus
Olohuoneessa on meneillään toimintatuokio.

Akkuna sijaitsee Huittisten keskustassa. Tarjoamme kodin ja siihen liittyviä palveluita pääasiassa aikuisille kehitysvammaisille ihmisille. Henkilökunta on Akkunassa paikalla vuorokauden ympäri.

Akkuna toimii "kahden oven periaatteella". Asunnoissa on kaksi ovea; toinen ovi on ulko-ovi ja toinen on ovi yhteisiin tiloihin.

Asuntoja Akkunassa on yhteensä 15. Niistä yksi asunto on tarkoitettu tilapäiseen asumiseen. Voit siis asua Akkunassa pysyv​ästi tai tulla lyhyeksi aikaa meille asumaan. Jos tulet asumiskokeiluun, voimme yhdessä miettiä, onko Akkuna sinulle sopiva koti.

Sana Akkuna on Huittisten murretta. Se tarkoittaa ikkunaa, jonka voi sulkea luukulla. 


Toiminta

Akkunan toiminta lähtee sinun tarpeistasi. Henkilökunta tukee ja kuntouttaa sinua. Mietimme yhdessä kanssasi millaisia palveluita ja tuen tarpeita sinulla on. Kunnioitamme itsemääräämisoikeuttasi. Tuemme ja kannustamme sinua, jotta voit tehdä jokapäiväistä arkeasi koskevia päätöksiä. Saat elää elämää, joka on mahdollisimman paljon sinun itsesi näköistä.

Kannustamme sinua omatoimisuuteen ja pyrimme lisäämään sitä. Ohjaamme ja autamme sinua päivittäisissä tehtävissäsi. Niitä voivat olla esimerkiksi kaupassa asioiminen, raha-asioiden hoito, siivoaminen, ruuanlaitto ja omasta puhtaudestasi huolehtiminen.

Teemme yhdessä kanssasi viikko-ohjelman. Ohjelma kertoo sinulle millaisia asioita teet viikon aikana. Se kertoo esimerkiksi millaisia vastuutehtäviä tai vapaa-ajan menoja sinulla on.

Mietimme yhdessä, millaisia tavoitteita sinulla on tai olisi hyvä olla elämässäsi. Mietimme yhdessä myös keinoja, miten noita tavoitteita on mahdollisuus saavuttaa.

Kerran viikossa järjestämme Akkunassa asukaspalaverin, jossa keskustelemme ajankohtaisista asioista. Voit kertoa palaverissa kuulumisiasi, toiveitasi ja ajatuksiasi. Voit myös vaikuttaa siihen, millaisia retkiä tai toimintaa seuraavalla viikolla on. Suunnittelemme asukaspalaverissa seuraavan viikon ohjelmaa yhdessä.

Järjestämme Akkunassa toimintaa, joka lähtee sinun tarpeistasi ja toiveistasi. Toimintaan ei ole pakko osallistua, mutta kannustamme sinua siihen. Saat mukavaa tekemistä.

 

Omavalvontasuunnitelma

Meillä on omavalvontasuunnitelma. Se on asiakirja, jossa kerromme, miten itse valvomme omaa toimintaamme. Jos haluat lukea suunnitelman, pyydä se asumisyksikön esimieheltä.