Huhkolankoto

Selko-tunnus
Iloinen mies istuu pyörätuolissa ja heiluttaa katsojalle urheilukentällä.

Huhkolankoto sijaitsee Huittisissa. Se on koti, joka on tarkoitettu pääasiassa kehitysvammaisille asukkaille. Huhkolankodossa asuu vakituisesti 12 asukasta. Me järjestämme myös tuettua asumista. Tuetussa asumisessa ohjaamme ja tuemme seitsemää asiakasta, jotka asuvat omissa asunnoissaan. Henkilökunta Huhkolankodossa on paikalla ympäri vuorokauden.


Toiminta

Päivät Huhkolankodossa ovat aina erilaisia. Kotona jokainen saa olla oma itsensä. Saat elää normaalia elämää ja henkilökunta kunnioittaa itsemääräämisoikeuttasi. Nimeämme sinulle kaksi omahoitajaa. He huolehtivat erityisesti sinun tarpeistasi, vaikka tietenkin koko henkilökuntamme auttaa ja tukee sinua. 

Saat osallistua omien kykyjesi mukaan Huhkolankodon arkipäivän askareisiin. Voit suorittaa niitä itsenäisesti tai voimme ohjata sinua.

Osa Huhkolankodossa asuvista ihmisistä käy töissä tai päivätoiminnassa Huittisten toimintakeskuksessa. Työpäiviä voi viikon aikana olla yksi tai useampi.

Huhkolankodon seinällä on iso viikkotaulu, joka on kuvitettu. Viikkotaulusta selviää viikon ohjelma ja tapahtumat. Viikkotaulu auttaa sinua seuraamaan viikon kulkua ja sisäistämään, mitä tapahtumia on tulossa.

 

Vapaa-aika

Järjestämme Huhkolankodossa viriketoimintaa ja vapaa-ajantoimintaa, johon voit osallistua. Joka viikko Huhkolankodossa pidetään asukaspalavereja.  Asukaspalaverissa keskustelemme yhteisistä asioista. Voit kertoa asukaspalaverissa omia toiveitasi ja mielipiteitäsi. 

Järjestämme Huhkolankodosta retkiä ja käymme lähialueiden tapahtumissa. Jos haluat, voit myös osallistua kansalaisopiston järjestämään toimintaan.

Voit viettää vapaa-aikaasi omassa asunnossasi, jonka olet saanut itse sisustaa mieleiseksesi. Voit myös viettää aikaa yhdessä muun Huhkolankodon väen kanssa.