Joenhelmi

Selko-tunnus
Mies syöttää karitsaa tuttipullosta.

Joenhelmi sijaitsee Eurajoella, aivan keskustan tuntumassa. Tarjoamme kodin ja siihen liittyviä palveluita eri-ikäisille erityisryhmiin kuuluville ihmisille.

Joenhelmi toimii "kahden oven periaatteella". Asunnoissa on kaksi ovea; toinen ovi on ulko-ovi ja toinen on ovi yhteisiin tiloihin. Nämä asunnot on tarkoitettu vakituiseen asumiseen. Lisäksi meillä on kaksi asuntoa tilapäistä asumista ja asumiskokeilua varten. Niissä ei ole omaa ulko-ovea, vaan voit kulkea asuntoon Joenhelmen pä​äoven kautta. Jos tulet asumiskokeiluun, voimme yhdessä miettiä onko Joenhelmi sinulle sopiva koti. Voit myös tulla asumiskartoituksen jaksolle. Silloin arvioimme yhdessä, millaisia asumiseen liittyviä taitoja sinulla on ja mitä pitää ehkä vielä kehittää.

 

Toiminta

Joenhelmen toiminta lähtee sinun tarpeistasi:

  • Tarjoamme juuri sinulle suunniteltua tukea ja palveluita. 
  • Kunnioitamme sinua ja itsemääräämisoikeuttasi. 
  • Tavoitteenamme on kuntouttaa sinua, jotta voit hallita omaa elämääsi entistä itsenäisemmin. Voit ehkä myöhemmin muuttaa omaan asuntoon, jonne saat juuri sellaista tukea kuin tarvitset.
  • Henkilökuntamme on sitoutunut toimimaan työssään näiden periaatteiden mukaan.

Joenhelmessä teemme sinulle oman viikko-ohjelman. Ohjelma kertoo sinulle millaisia asioita teet viikon aikana. Se kertoo esimerkiksi millaisia vastuutehtäviä tai vapaa-ajan menoja sinulla on. Lisäksi sinulle laaditaan yksilöllinen suunnitelma. Se kertoo, millaisia asioita sinun elämääsi kuuluu ja millaisia tavoitteita sinulla on. Suunnitelmassa pohditaan myös keinoja, miten tavoitteita voi saavuttaa.

Voit harjoitella asunnossasi muun muassa ruuanlaittoa sekä siivoustaitoja. Me ohjaamme sinua. Ohjaamme sinua myös tarvittaessa esimerkiksi kaupassakäynnissä, raha-asioiden hoidossa, pyykinpesussa ja puhtaudesta huolehtimisessa.

Kannustamme sinua erilaisten harrastusten pariin ja myös Joenhelmen ulkopuolella tapahtuviin vapaa-ajan toimintoihin.

Kannustamme sinua päättämään itse monista omista asioistasi. Samalla opit ottamaan vastuuta omista valinnoistasi ja päätöksistäsi.

Joenhelmessä pidetään kerran viikossa asiakaspalaveri. Siellä keskustellaan yhteisistä asioista ja toimintatavoista.