Naskali

Selko-tunnus
Naskalin asumisyksikkö kuvattuna ulkoapäin.

​Naskali tarjoaa asumista ja siihen liittyviä palveluita pääsääntöisesti kehitysvammaisille sekä muille oppimisessa, ymmärtämisessä, kommunikoinnissa ja toiminnan ohjauksessa erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Naskali sijaitsee lähellä Ulvilan keskustaa. Voit asua meillä pysyvästi tai tulla päivähoitoon. Jos sinulla on oma asunto, ja tarvitset sinne tukea ja apua, voit saada sitä meiltä.

Henkilökuta ohjaa ja tukee sinua, jotta voit hallita mahdollisimman itsenäisesti omaa elämääsi. Kunnioitamme itsemääräämisoikeuttasi eli tuemme sinua, jotta voit päättää itse omaa elämääsi koskevista asioista. Omahoitajat varmistavat, että elämässäsi kaikki on hyvin ja tunnet olosi turvalliseksi.

Naskalissa jokainen ihminen on tärkeä. Pyrimme tekemään päätöksiä yhdessä ja pidämme kerran viikossa asukaskokouksen. Suunnittelemme toimintaa yhteisesti ja kuuntelemme myös sinun mielipidettäsi. Toimimme kaikki iloisella ja hyvällä asenteella. Nautimme yhdessä työstä ja asumisesta ja teemme töitä, jotta jokainen ihminen viihtyy Naskalissa.


Toiminta

Naskalissa pääset osallistumaan arjen töihin omien kykyjesi ja voimiesi mukaan. Lisäksi käyt työtoiminnassa. Sinulla voi olla viikossa kahdesta viiteen työpäivää.

Vapaa-aikana meillä on musiikkikerho ja ajoittain viriketoimintaa. Käymme retkillä, leireillä, matkoilla ja konserteissa. Naskalissa järjestettävien toimintojen lisäksi voit osallistua myös kodin ulkopuolella järjestettäviin vapaa-ajan toimiin ja harrastuksiin.

 

Omavalvontasuunnitelma

Meillä on omavalvontasuunnitelma. Se on asiakirja, jossa kerromme, miten itse valvomme omaa toimintaamme. Jos haluat lukea suunnitelman, pyydä se asumisyksikön esihenkilöltä.