Koronavirus (COVID-19)

Päivitetty 24.6.2021 kello 15.00.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) tekee tilannearvion ja antaa alueelliset suositukset STM:n ohjeiden mukaisesti viikoittain. Työryhmässä ovat edustettuina Satasairaala ja kaikki alueen kunnat sekä THL:n, Lounais-Suomen AVI:n ja ELY-keskuksen edustajat. Puheenjohtajana toimii Satasairaalan johtajaylilääkäri Petteri Lankinen ja tilannearvion ajankohtaisesta epidemiatilanteesta tekee Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Voimassa olevat suositukset löydät sivuvalikosta, ja ne päivitetään aina tarvittaessa.

Satasairaalan ajankohtaista-palstalla julkaistaan sairaanhoitopiirin COVID-mediatiedotteet.

Sosiaali- ja terveysministeriö on hyväksynyt uuden hybridistrategian toimintasuunnitelman 27.5.2021.

 

Epidemiologinen tilanne:

Kokonaisarvion perusteella Satakunta jatkaa epidemiologisesti perustasolla.

Ilmaantuvuusluku ja positiivisten näytteiden osuus ovat Satakunnassa matalia ja tartunnanjäljitys toimii nopeasti.  Merkittävää sairaalakuormitusta ei ole. Jotta tilanne saadaan pidettyä hyvänä, testeihin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä, erityisen tärkeää on huolehtia ulkomailta Suomeen saapuneiden testaamisesta myös 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen.

Rokotukset etenevät Satakunnassa hyvin. Noin puolet yli 16 -vuotiaista on saanut ainakin yhden rokotteen. Rokotussuoja vaatii kuitenkin myös toisen annoksen. Kannustamme kaikkia hakemaan rokotuksen heti, kun oma vuoro tulee.

 

Koronavirustilannetta koko maassa ja Satasairaalan toiminta-alueella voi seurata Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta:

  • Koronakartta kertoo varmistettujen koronatapausten ja otettujen testien määrät sekä kuntakohtaisen tartuntatilanteen.
  • Koronakartan taustatilastoissa näkyvät tartunnat viikkotasolla sairaanhoitopiireittäin.
  • Tilannekatsaus-verkkosivulta löytyy tietoa muun muassa sairaalahoitoa tarvinneiden koronaviruspotilaiden määristä.