Koronavirus (COVID-19)

Päivitetty 16.9.2021 kello 19:25

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) tekee tilannearvion ja antaa alueelliset suositukset STM:n ohjeiden mukaisesti viikoittain. Työryhmässä ovat edustettuina Satasairaala ja kaikki alueen kunnat sekä THL:n, Lounais-Suomen AVI:n ja ELY-keskuksen edustajat. Puheenjohtajana toimii Satasairaalan johtajaylilääkäri Petteri Lankinen ja tilannearvion ajankohtaisesta epidemiatilanteesta tekee Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Voimassa olevat suositukset löydät sivuvalikosta, ja ne päivitetään aina tarvittaessa.

Satasairaalan ajankohtaista-palstalla julkaistaan sairaanhoitopiirin COVID-mediatiedotteet.

Sosiaali- ja terveysministeriö on hyväksynyt uuden hybridistrategian toimintasuunnitelman 9.9.2021.

 

Epidemiologinen tilanne:

Koronatartunnat ovat lähteneet selvään nousuun Satakunnassa, erityisesti Porissa ja Harjavallassa, lisäksi erityisesti Porissa on ollut useita joukkoaltistustilanteita. Myös useilla muilla paikkakunnilla Satakunnassa tartunnat ovat lisääntyneet ja positiivisten näytteiden osuus on kasvanut. Kokonaisarvion perusteella Satakunta on siirtynyt takaisin leviämisvaiheeseen.

Tartunnanjäljitystoiminta ja näytteenotto ovat voimakkaasti kuormittuneet altistuneiden suuren määrän vuoksi, mutta epidemia ei aiheuta tällä hetkellä poikkeavaa sairaalahoidon kuormitusta.

Näytteenottokriteerietä on päivitetty hallituksen strategian mukaisesti. Linkki 16.9.2021 laadittuun lehdistötiedotteeseen (aukeaa uuteen ikkunaan). Näytteille pyydetään hakeutumaan ensisijassa sähköisen oirearvion perusteella (Omaolo.fi). Näytteenotto tapahtuu kotikunnan terveyskeskuksessa tai työterveyshuollossa.

 

Koronavirustilannetta koko maassa ja Satasairaalan toiminta-alueella voi seurata Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta:

  • Koronakartta kertoo varmistettujen koronatapausten ja otettujen testien määrät sekä kuntakohtaisen tartuntatilanteen.
  • Koronakartan taustatilastoissa näkyvät tartunnat viikkotasolla sairaanhoitopiireittäin.
  • Tilannekatsaus-verkkosivulta löytyy tietoa muun muassa sairaalahoitoa tarvinneiden koronaviruspotilaiden määristä.