Koronavirus (COVID-19)

Satakunnan koronavirusepidemiatilanne ja suositukset 23.10.2020

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä tekee tilannearvion ja antaa alueelliset suositukset sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaisesti perjantaisin. Työryhmässä ovat edustettuina Satasairaala ja kaikki alueen kunnat sekä THL:n, Lounais-Suomen AVI:n ja ELY-keskuksen edustajat. Puheenjohtajan toimii Satasairaalan johtajaylilääkäri Petteri Lankinen ja tilannearvion ajankohtaisesta epidemiatilanteesta tekee Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Tilannearvio ja satakuntalaisia koskevat suositukset päivitetään näille sivuille joka perjantai noin kello 17.00, tilanteen vaatiessa useammin.

23.10.2020 Satakunta on epidemiologisesti edelleen perustasolla.

Koronavirustilanne (COVID-19) -tilanne Suomessa on pysynyt viikon aikana ennallaan.  Koko Suomessa ilmaantuvuusluku on nyt 48,2 / 100 000/ 14 vrk. Satakuntaa ympäröivissä maakunnissa ollaan kiihtymisvaiheessa ja Vaasan sairaanhoitopirissä peräti leviämisvaiheessa. Satakunnan ilmaantuvuusluku on pysynyt matalana. Olemme edelleen perustasolla.

Jota hyvä tilanne voidaan säilyttää, väestön on tärkeää noudattaa annettuja ohjeita.

Kahden viikon ilmaantuvuus Satakunnassa on vakaa

  • 5.10. – 18.10. 16 tapausta, ilmaantuvuus 7,4 / 100 000 asukasta / 14 vrk
  • Tänään 23.10. viimeisen 14 vuorokauden ilmaantuvuus on: 6,9 / 100 000 asukasta/ 14 vrk (15 tapausta)

Näytteitä otetaan edelleen ohjeiston mukaisesti runsaasti viime viikon aikana 2899 näytettä ja positiivisten näytteiden osuus on vain 0.3 %.

Tartunnanlähteet on selvitetty ripeästi heti samana päivänä vastauksen tultua. Tartunnan lähde on kahden pystytty selvittämään varsin kattavasti, ei aina henkilötunnustasolle. Viime perjantain jälkeen ilmi tulleista tartunnoista neljä on peräisin ulkomailta, yksi perhepiiristä (perheen ensimmäinen tartunta Varsinais-Suomesta). Yhden tartunnanlähde ei ole varma, mutta todennäköisesti tartunta on peräisin Varsinais-Suomesta.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset pysyvät ennallaan.

Uutena suosituksena  otetaan ensi viikolla käyttöön kasvomaskin käyttösuositus Satasairaalaan suunnitellusti tuleville yli 15-vuotiaille potilaille ja heidän saattajilleen. Päivystyksessä asioiville suositus otettiin käyttöön jo viime viikolla.

Kasvomaskisuositus Satasairaalaan suunnitellusti tulevalle yli15-vuotiaallepotilaalle ja hänen saattajalleen

22.10.2020 Lounais-Suomen AVI uudisti ohjeiston yli 50 hengen yleisötilaisuuksiin, ohjeisto pysyy marraskuussa ennallaan

Mitä epidemian vaihe tarkoittaa ja mitkä ovat toimenpiteet

Toimintasuunnitelma hybridistrategian mukaisten suositusten ja rajoitusten toteuttamiseen