Kasvomaskisuositus Satasairaalaan suunnitellusti tulevalle yli 15 vuotiaalle potilaalle tai hänen saattajalleen

Ohje voimassa 26.10.2020 alkavalla viikolla heti, kun yksiköt ovat siihen valmiit. Suositus annetaan, jotta voimme pitää Satakunnan COVID-tilanteen edelleen mahdollisimman hyvänä ja suojaamme potilaita ja henkilökuntaa. Suositus koskee kaikkia yli 15 vuotiaita henkilöitä.

Sairaalan odotustiloissa pyritään aina järjestämään turvavälit, mutta niiden toteutumista ei aina pystytä valvomaan.

Noudata näitä ohjeita sairaalassa 26.10.2020 alkaen:

• Käytä käsihuuhdetta aina kun tulet sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen ja kun poistut sieltä.
  • Suosittelemme, että käytät kasvomaskia kun tulet sairaalaan potilaaksi tai saattajaksi. Käytä kasvomaskia aina kun se on mahdollista sovitulla poliklinikkakäynnillä, tutkimuksessa tai kun tulet toimenpiteeseen.
  • On toivottavaa, että käytät että käytät omaa suun ja nenän peittävää kasvomaskia. Tarvittaessa saat kertakäyttöisen suojuksen kun ilmoittaudut yksikköön.
  • Suositus ei koske sairaalassa sisällä olevia potilaita, sillä heidän tilanteensa on tutkittu ja turvavälit pystytään osastoilla säilyttämään. Jos kuitenkin liikut sairaalassa itsenäisesti, suosittelemme maskin käyttöä.

Ota aina etukäteen yhteyttä hoito- tai tutkimusyksikköön, jos suunnitellun sairaalakäynnin aikana

• sinulla on koronavirusinfektioon viittaavia oireita (hengitystieoireet, kuumeilu, ripuli, makuaistin tai hajuaistin häiriö)
  • sinut on määrätty koronavirustartunnan vuoksi eristykseen
  • sinut on määrätty koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin
  • puhelimesi koronasovellus eli koronavilkku on hälyttänyt.

Kiitos, kun noudatat ohjeita. Näin suojaamme läheisiämme, itseämme ja muita ihmisiä koronavirustartunnalta.

COVID-19: Kirurgisen suu-nenäsuojuksen tai visiirin käyttö sairaalassa henkilökuntaohje