Päivystys

Selko-tunnus
Ensihoitajat tulevat sairaalaan. Sairaanhoitajat ovat vastaanottamassa potilasta.

Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Jos tarvitset hoitoa, jota ei voi siirtää seuraavaan päivään, soita päivystyksen puhelinneuvontaan. Puhelinnumero on 02 627 6868.

Arvioi tilanteesi kiireellisyys.

Päivystyksen toiminta

Hoidamme päivystyksessä potilaita, jotka tarvitsevat kiireellistä hoitoa. Soita aina päivystyksen sairaanhoitajan puhelinneuvontaan ennen kuin tulet päivystykseen. Jos sairaanhoitaja pyytää sinua käymään päivystyksessä, ota mukaan lääkitystietosi.

Päivystyksessä terveydenhuollon ammattilainen arvioi tilanteesi kiireellisyyden. Jos sairautesi ei vaadi hoitoa päivystyksessä, sinut voidaan ohjata kotihoitoon. Tällöin saat kotihoito-ohjeita  ja seurantaohjeita.

Hoidamme potilaat kiireellisyysjärjestyksessä, eli voit joutua odottamaan omaa vuoroasi. Odottaminen voi johtua myös siitä, että sinusta on otettu esimerkiksi röntgenkuvia tai verikokeita ja odotat niiden tuloksia.

Huomioi myös nämä asiat:

  • Autathan meitä ylläpitämään rauhallista ilmapiiriä.
  • Sairaalamme on savuton.

Lue lisää päivystyksen toiminnasta Satasairaalassa.

Terveyskylän verkkosivuilta saat lisää tietoa päivystyksen palveluista. Sivuilla kerrotaan esimerkiksi mitä päivystyksessä tapahtuu.

Ruoka-automaatit ja juoma-automaatit

Päivystyksen potilailla ja saattajilla on yhteinen odotusaula, jossa sijaitsevat ruoka-automaatti, kahviautomaatti ja juoma-automaatti. Varmista aina ensin hoitajalta pitääkö sinun olla ravinnotta.

Kun kotiudut

Kun kotiudut päivystyksestä, huomioi seuraavat asiat

  • Oletko saanut tarvittavat reseptit ja todistukset? Niitä ovat esimerkiksi sairauslomatodistus ja matkakorvaustodistus.
  • Oletko selvillä siitä, missä jatkohoitosi tapahtuu?
  • Saat käynnistä myöhemmin laskun kotiisi.

Vierailuajat

​Päivystyksessä ja päivystysosastolla ei ole varsinaisia vierailuaikoja. Sovi vierailusta erikseen henkilökunnan kanssa.

Ensihoitokeskus

Ensihoitopalvelut tarkoittavat niitä palveluja, joita potilas saa, kun hän joutuu onnettomuuteen tai sairastuu sairaalan ulkopuolella.