Hoitoon tulo

Selko-tunnus
Nainen lukee lehteä sairaalan aulassa.

Hoito alkaa yleensä omassa terveyskeskuksessasi. Voit myös käydä työterveyshuollossa tai yksityisen lääkärin vastaanotolla. Lääkäri kirjoittaa sinulle tarvittaessa lähetteen sairaalahoitoon tai tutkimuksiin. Lue lisää hoitoon pääsyn turvaamisesta.

Saat ennen hoitoon tuloa kutsun sairaalaan. Kutsussa kerrotaan tarkasti milloin ja minne sinun pitää tulla. Kutsussa kerrotaan myös, mitä varten olet tulossa sairaalaan.

Kutsukirjeen mukana saattaa olla lomakkeita, jotka sinun pitää täyttää. Täytä lomakkeet huolellisesti ja ota ne mukaasi, kun tulet sairaalaan. Kutsussa voi olla myös ohjeita siitä, miten sinun pitää valmistautua ennen sairaalaan tuloa. On tärkeää, että noudatat ohjeita huolellisesti.

 

Kun lapsi tulee hoitoon

Kun lapsi tulee hoitoon sairaalaan, hänellä pitää olla mukana aikuinen saattaja.

Sairaalaan tulo voi pelottaa lasta. Siksi lapsen kanssa kannattaa jutella asiasta etukäteen kotona. Lapsi voi ottaa mukaan sairaalaan mieluisan lelun tai kirjan. Lelu tai kirja pitää olla helposti puhdistettava.

Jos vanhemmat haluavat yöpyä sairaalassa, siitä pitää sopia sairaalan henkilökunnan kanssa.

 

Auto kannattaa jättää kotiin

Kun tulet hoitoon sairaalaan, oma auto kannattaa jättää kotiin. Autolla ajaminen sairaana, esimerkiksi toimenpiteen jälkeen tai lääkityksen aikana ei välttämättä ole sallittua. Sairaalaan kannattaakin tulla esimerkiksi linja-autolla. Linja-autopysäkit sijaitsevat sairaaloiden lähellä.