Ruokailu

Selko-tunnus
Potilas tekee voileipää itselleen.

Sairaalassa tarjottava ruoka on olennainen osa hoitoasi. Kun ruoka on sinulle sopivaa ja ravitsemustilasi on hyvä, se edistää muun hoidon onnistumista. Se myös nopeuttaa toipumistasi. Noudatamme sairaalaruokasuosituksia.

Kun tulet sairaalaan hoitoon, sinulle tehdään tulohaastattelu. Tulohaastattelussa selvitämme tarvitsetko erityisruokavaliota, millainen ruokasi rakenne pitää olla ja mitä ruokailutoiveita sinulla on. Osaston henkilökunta tilaa ruoan sairaalan ruokapalveluista tulohaastattelun tietojen perusteella. Tarkastamme hoidon aikana säännöllisesti:

  • ruokailutoiveitasi
  • ruokavalion sopivuutta
  • annoskoon sopivuutta.

Sairaalassa päivittäiset ateriat ovat aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. 

Jos ruokahalusi on toistuvasti huono ja ruoka ei maistu, kerro siitä osaston henkilökunnalle. Voit saada ylimääräisiä välipaloja, toiveidesi mukaisia ruokia sekä täydennysravintovalmisteita.

Katso tämän viikon ruokalista Aromi-palvelusta.

 

Vierailijoiden ja omaisten ruokailu

Lounaan myynti ulkopuolisille ja vierailijoille päättyy Satasairaalassa ja Satakunnan sairaanhoitopiirin muissa toimipisteissä 23.3.2020 alkaen toistaiseksi. Valitettavasti emme voi järjestää myöskään tilausruokailuja.

Myymme ruokaa vierailijoille ja omaisille sairaaloissamme. Voit tulla syömään Lounasravintola Tyrniin. Tarkemmat tiedot ruokien hinnoista ja aterioista löydät Henkilökunnan ateriat-sivulta.

Meillä on myös kahvioita, joista voit ostaa syötävää isompaan ja pienempään nälkään.

Päivystyksen aulassa ja R0-aulassa on välipala-automaatti. Molemmissa voit maksaa ostoksesi pankkikortilla, luottokortilla tai kolikoilla. Automaateista voit ostaa mehua, jogurttia, sämpylöitä, lattea, smoothieta, sipsiä, keksejä, pillimehuja tai makeisia.