Ruokailu

Selko-tunnus
Potilas tekee voileipää itselleen.

Sairaalassa tarjottava ruoka on olennainen osa hoitoasi. Kun ruoka on sinulle sopivaa ja ravitsemustilasi on hyvä, se edistää muun hoidon onnistumista. Se myös nopeuttaa toipumistasi. Noudatamme sairaalaruokasuosituksia.

Kun tulet sairaalaan hoitoon, sinulle tehdään tulohaastattelu. Tulohaastattelussa selvitämme tarvitsetko erityisruokavaliota, millainen ruokasi rakenne pitää olla ja mitä ruokailutoiveita sinulla on. Osaston henkilökunta tilaa ruoan sairaalan ruokapalveluista tulohaastattelun tietojen perusteella. Tarkastamme hoidon aikana säännöllisesti:

  • ruokailutoiveitasi
  • ruokavalion sopivuutta
  • annoskoon sopivuutta.

Sairaalassa päivittäiset ateriat ovat aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. 

Jos ruokahalusi on toistuvasti huono ja ruoka ei maistu, kerro siitä osaston henkilökunnalle. Voit saada ylimääräisiä välipaloja, toiveidesi mukaisia ruokia sekä täydennysravintovalmisteita.

Katso tämän viikon ruokalista.

 

Vierailijoiden ja omaisten ruokailu

Myymme ruokaa vierailijoille ja omaisille sairaaloissamme ja Antinkartanon kuntoutuskeskuksessa. Voit tulla syömään henkilöstöravintolaan. Tarkemmat tiedot ruokien hinnoista ja aterioista löydät Henkilökunnan ateriat-sivulta.

Meillä on myös kahvioita, joista voit ostaa syötävää isompaan ja pienempään nälkään.

Päivystyksen aulassa on kolikoilla toimiva välipala-automaatti. Automaatista voit ostaa muun muassa jogurttia, viiliä, leipää, sämpylöitä, keksejä ja makeisia.